Otvorena 15. izložba fotografija članova Foto-kino kluba Trebinje

23.11.2022.     Vijesti

U galeriji Кulturnog centra Trebinje otvorena je 15. izložba fotografija članova Foto – kino kluba Trebinje.

Na izložbi je predstavljeno 80 kolor i crno bijelih fotografija, rad 21 autora, koje je za ovogodišnju izložbu izabrao Siniša Skenderija, majstor fotografije iz Viteza.

U konkurenciji kolor fotografije, prva nagrada dodijeljena je Dušanu Vukoviću, druga Radoju Elezu, a treće mjesto zauzela je fotografija Slavenka Vukasovića.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije osvojio je Pavle Кovač, druga nagrada pripala je Marijani Hajrović, a treća Jovanu Vidakoviću.

 

Branislavu Ruparu i Radovanu Dangubiću dodijeljene su pohvale u konkurenciji kolor fotografija.

Pohvala za fotografiju u konkurenciji crno-bijele fotografije pripala je Miodragu Vujačiću.

Slavenko Vukasović, izvršni direktor Foto – kino kluba Trebinje je istakao da je ove godine bio najveći odziv, sa najvećim brojem fotografija.

„Toliko ima dobrih fotografija da smo ih izložili u dvije prostorije galerije. U jednoj su crno-bijele, a u drugoj kolor fotografije. Slobodna je tema bila, pretežno su zastupljeni pejzaž, portret. Moram da istaknem da su ove godine fotografije vrlo dobrog kvaliteta. Imamo dosta novih članova, koji su prošli početni kurs fotografije i njihove fotografije su večeras izložene“, naveo je Vukasović.

Marijana Hajrović, koja je novi član Foto – kino kluba Trebinje kaže da se predstavila sa sedam fotografija.

„Jednog tmurnog, kišnog dana nastala je serija kvalitetnih i dobrih fotografija. Svaka mi je podjednako značajna, ali mi je drago što sam baš sa ovom crno-bijelom fotografijom, na kojoj je moj sin Đurađ, osvojila drugo mjesto. Ovo je moja druga izložba sa članovima kluba. Od studentskih dana se bavim umjetničkom fotografijom, a diplomirani sam akademski grafičar“, rekla je Hajrović.

Otvarajući izložbu, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić je istakla da udruženje koje je večeras priredilo ovakav spektakl zaslužuje svu pažnju i uputila čestitke za ovih petnaest godina predanog rada.

„Grad Trebinje će podržavati i dalje rad ovog udruženja. Profesionalna udruženja građana koja rade ozbiljan i važan posao za ovaj grad podržavaćemo i ubuduće i sigurno značajnije od onih udruženja koja postoje samo formalno“, navela je Skočajić.

Ljubitelji fotogafije izložbu mogu pogledati u narednih sedam dana u galeriji Кulturnog centra.

RT

error: Zabranjeno je kopiranje!