Opasne kiše u Hercegovini?

02.03.2018.     Vijesti

Za mostarsku, trebinjsku i livanjsku regiju zbog najavljenih obilnih padalina upaljen je narandžasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme.

“Vrijeme je opasno.Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva data od strane vaših državna tijela“, navedeno je u upozorenju meteoalarma. Najavljeno je da će pasti od 40 do 60mm/24h kiše.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno. Većinom se prognozira kiša. Snijeg ili sunsježica su mogući u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Obilnije padavine u Hercegovini. U većem dijelu zemlje danas će biti slabo do umjereno jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 14 stepeni. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1 stepen. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša i ponovo od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 6 stepeni.