Odgovor SDS-a o učešću u vlasti na nivou BiH u narednih sedam dana (FOTO)

26.03.2019.     Vijesti
 U SNSD- ovim prostorijama u Banjaluci održan je sastanak rukovodstva ove stranke sa delegacijom SDS-a.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon sastanka da je razgovarano o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH i da će se SDS u narednih sedam dana izjasniti o tome.

On je istakao da je pozicija SDS-a u Srpskoj jasna i da ova partija nastavlja opoziciono djelovanje, ali da je iskazana spremnost za zajedničko djelovanje na nivou BiH, odnosno u Savjetu ministara.

– Volio bih da njihov odgovor bude da ulaze s nama u Savjet ministara, a ako ne bude tako, pozvaćemo ih opet da razgovaramo u novim okolnostima – rekao je Dodik.

On je naveo da je na današnjem sastanku razgovarano i o Izbornom zakonu, PDV-u i ustavnim promjenama. Rekao je da je bilo riječi i o formiranju komisije NSRS koja bi pratila rad Јavnog RTV servisa.

Foto: RTRS

Lider SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je da će ova stranka, bez obzira na učešće ili neučešće u vlasti, u zajedničkim institiucijama braniti Republiku Srpsku i njene pozicije.

– Mi smo danas razgovarali o Izbornom zakonu, svjesni gdje postoje propusti i gdje treba definisati jasne pozicije. Spremni smo zajedno da radimo na tim pitanjima – istakao je on.

Govedarica je rekao da je otvoreno i pitanje o PDV-u, te da je SDS za pristup poreskih rasterećenja i da ne prihvata eventualno povećanje PDV-a.

Naveo je da mu je ponuđeno mjestu u Savjetu ministara, ali da je stav ove stranke da personalna rješenja treba da određuje stranka kojoj je to ponuđeno.

U delegaciji SNSD-a, pored Dodika, bili su i Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nikola Špirić, Nebojša Radmanović, Luka Petrović, Sredoje Nović, Zoran Tegeltija i Staša Košarac.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Delegaciju SDS-a činili su, pored Govedarice, Mirko Šarović, Mićo Mićić, Darko Babalj i Nedeljko Glamočak.

Foto: RTRS