Odbornici prijete „šaketanjem“, psuju i vrijeđaju, – zaslužuju li Bilećani bolje?

13.04.2018.     Kolumne

Bilećki parlamernt, ne prvi put pretvorio se u arenu verbalnih obračuna, psovki, i međusobnih uvreda. Otišli su odbornici i korak dalje pa jedni druge uslovljavaju i pozivaju na tuču.

Tako je odbornik Koalicije „Zvezdano nebo“  član Srpske napredne stranke,  Lazar Kapor zaprijetio novoizabranom predsjedniku skupštine Srđanu Roganu da,  ako ne prihvati njegovu sugestiju, neće dobro proći.

„Ako sad ne daš ljudima da se obrate tri minuta ja ću izaći pred govornicu i onemogućiću rad ove skupštine, a obećavam ti i privatni sukob na ulicama Bileće“, zaprijetio je Kapor.

I nije Kapor jedini koji na ovaj način zastupa građane Bileće. Psovalo se i vrijeđalo i danas i na prethodnim sjednicama više nego što se argumentovano raspravljalo i predlagalo, daleko više nego što se radilo.

Bilo je i gorih dana, tuča u sali, nagurivanja, žestokih prijetnji….

I tako kao po definiciji, skupštinsko rukovodstvo se svako malo mijenja, odbornici biraju nove  dresove, može svako sa svakim, a ne poštuje niko nikoga.  Za to vrijeme trpe građani, opština je na privremenom finansiranju, kasa sve praznija i dugovi sve veći.

A pravo je pitanje zaslužuju li Bilećani bolje? Ima li u ovoj opštini pametnijih i mudrijih od izabranih 19 (čast izuzecima)  i na koji način biraju svoje predstavnike. Jesu li isti kao oni, vode li se istim aršinima i kako se desetinama godina unazad baš ova opština povezuje sa nekulturom, javašlukom, nepismenošću i skandalima.

Zaboravili su  izgleda na Moma Kapora, Mladena Sekulovića (Karla Maldena), Radoslava Bratića, Dušana Vukotića…. i sve pamnetne i mudre glave koje je Bileća izrodila, a nije ih malo.

Jer se glas ovih drugih nažalost  mnogo dalje čuje…..

 

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!