Od boravišne takse Trebinje zaradilo više od 100.000 KM

13.05.2018.     Vijesti

Direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić kaže da je ovaj hercegovački grad, sa oko 270 sunčanih dana u godini, na mapi sve većeg broja turista, o čemu svjedoči i podatak da su Trebinje lani posjetili turisti iz 69 zemalja svijeta.

– Ostvareno je 70.000 noćenja, što je za 30 odsto više nego u 2016. godini, a od boravišne takse prikupili smo oko 108.000 KM, što je za 20 odsto više nego godinu ranije. Zahvaljujući povećanju prihoda od boravišne takse imamo veće šanse za promociju Trebinja, što će sigurno u idućem periodu u naš grad privući još više turista – istakao je Radić i dodao da je među posjetiocima lani bilo najviše onih iz Turske, Grčke i Srbije, ali i iz Malezije.
Radić ističe da na području ovog grada cvjeta vjerski turizam, te da mnogi turisti rado obilaze manastire Hercegovačku Gračanicu, Tvrdoš i selo Mrkonjići, gdje je rođen sveti Vasilije Ostroški.
Vinska ruta sa sedam degustacionih sala i bogata gastro ponuda samo su neki od razloga što se u Trebinju iz godine u godinu traži krevet više – rekao je Radić i dodao da turističku ponudu Trebinja obogaćuje i “Grad sunca”.
Hoteli
U Turističkoj organizaciji RS ističu da je najveći broj noćenja u 2017. godini ostvaren u hotelima.
Marko Radić dodaje da je Trebinje prije deset godina imalo jedan, a danas 13 hotela, te da je neophodno stalno ulaganje u smještaj i turističku ponudu kako bi rezultati na kraju godine bili za pohvalu.