Obrazovni centar „Cerovac“ dobitnik prestižnog priznanja „stvaraoci za vijekove“

26.03.2019.     Vijesti

Na regionalnom samitu za preduzetnike “300 najboljih”, pod pokroviteljstvom Međunarodnog ekonomskog foruma perspektive, održanom u Dubrovniku, Obrazovnom centru „Cerovac“ dodijeljeno je prestižno priznanje “stvaraoci za vijekove” za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2018.

Nezavisni  međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koji čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske dodijelio je nagradu Cerovcu.

Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, i trajao je od 15. juna prošle godine kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja srednje i jugoistočne Evrope.

Kriteriji kojima su se rukovodili predlagači prilikom donošenja konačne odluke, su opšta prepoznatljivost u javnosti, zalaganja pojedinca i/ili organizacije za razvoj poduzetništva; realizacija konkretnih projekata kojima se promoviše poduzetništvo i podstiče njegov razvoj; broj članova–preduzetnika kod organizacije (udruženja) te kontinuitet i dužina (tradicija) njenog rada; konkretan materijalni ili nematerijalni doprinos razvoju poduzetništva; doprinos kreativnosti, inovativnosti i obrazovanju poduzetnika; drugi pozitivni atributi i osobine pojedinca i/ili organizacije koje doprinose preduzetništvu.

Osnivač Obrazovnog centra „Cerovac“ Miljana Miskin se, prilikom prijema nagrade, obratila učesnicima foruma koji je okupio uspješne privrednike iz regiona jugoistočne Evrope, kao i vladine zvaničnike, akademsku i poslovnu zajednicu, te predstavnike lokalnih zajednica sa područja Hrvatske, Srbije, Republike Srpske, BiH, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, i upoznala ih sa radom i rezultatima Cerovca.

Naglasila je da Obrazovni centar postoji već 17 godina i da djeluje u četiri grada – Trebinju, Bileći, Gacku i Bijeljini.

U ovom periodu programe stranih jezika, te Obrazovni kutak za djecu, SuanPan mentalnu aritmetiku, matematiku, informatiku i programiranje, kao i školu slikanja pohađalo je preko šest hiljada djece, a više od 1.300 đaka je steklo i međunarodno priznate diplome kao što su Cambridge ESOL, CILS i GOETHE.

Cerovac je već 10 godina partner Britanskog savjeta i administrira „Cambridge ispite“ u Trebinju i Bijeljini, struktura zaposlenih je 98 odsto visokoobrazovani kadar koji se stalno usvršava na internim i međunarodnim seminarima.

Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva nastavnog kadra Cerovca nastao je autorski program „Dječiji obrazovni kutak“ za djecu uzrasta od tri do šest godina.

Ova nagrada je znak da se u našem okruženju kao i u regionu cijeni i primjećuje inicijativa i inovacija kao i dugogodišnji rad u sektoru obrazovanja koji je srž cijelog društva i jedini zalog za budućnost.Ekonomija sutrašnjice je u rukama današnjih đaka Cerovca, i ostalih obrazovnih institucija, te je odluka Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada važan podstrek i podsjećanje za sve edukatore, da od obrazovanja mladih nema važnijeg zadatka.

Sponzorisani članak