Objavljen poziv za dodjelu sredstava za opremu za navodnjavanje

29.11.2017.     Privreda

Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM.

Ova sredstva realizuju se u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske.

Predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje /pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i druga oprema za navodnjavanje/ i radovi na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje /bušenje i izgradnja bunara, bazena, kanali, objekti pumpnih stanica/, kao i troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje /transformator, elektrokablovi, sklopke, elektrosat i ormar, solarni paneli/.

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje mogu se dodijeliti jednom korisniku u iznosu od 40 odsto ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije i ne mogu biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom korisniku može iznositi do 200.000 KM, a minimalni iznos 400 KM, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Javni poziv, koji je objavljen u dnevnom listu „Glas Srpske“, otvoren je narednih 60 dana, a zainteresovani mogu da ga pogledaju i na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Izvor: Srna