Novi sadržaji na Bilećkom jezeru

23.06.2021.     Vijesti

Stanovnici Bileće, ali i cijele Hercegovine spas od visokih temperatura mogu naći na obali Bilećkog jezera, koje ove godine nudi nove, zabavne sadržaje najvećih standarda.

Novoizgrađeni „Freestayler Beach Bar“, smješten na lokaciji Čepelice posjetiocima pruža bogat program koji će ovo ljeto učiniti nezaboravnim.

Iz Turističke organizacije Bileća ističu da će ovaj splav obogatiti turističku ponudu ove opštine.

„Splav se trenutno nalazi na nekada nepristupačnom i kršovitom terenu. Investitor je preuzeo na sebe odgovornost za uređenje zemljišta, tako da sada tamo vidimo jednu ravnu površinu pogodnu za izgradnju dodatne infrastrukture. To znači da projekat Fristajler još uvijek nije završen. Investitor ima u planu nasipanje plaže i izgradnju terena za odbojku. Takođe, teren je sada pogodan za bezbjedno spuštanje čamaca i drugih većih plovila u vodu“, kaže v.d. direktora Turističke organizacije Bileća Mladen Tepavčević.

Tepavčević ističe da je Fristajler donio nove sadržaje na Bilećko jezero, koje sada treba dodatno promovisati kako bi svi posjetioci bili upoznati sa turističkom ponudom Bileće.

„Mi iz Turističke organizacije izražavamo spremnost da za narednu sezonu pomognemo oko organizacije niza sportskih manifestacija u okolini splava, prije svega kada su vodeni sportovi u pitanju. Nadamo se da će do tada opština biti u mogućnosti da sufinansira određene projekte, jer je za sada u slučaju splava Fristajler investitor snosio sve troškove“, ističe Tepavčević.

Suvlasnik i poznati „DJ“ Đorđe Bošnjak kaže da mu je bila velika želja da jedan ovakav objekat pokloni Bileći.

„Odrastao sam u Bileći i primjetio sam da turistički potencijali Bilećkog jezera nisu dovoljno iskorišteni. Naše jezero je čarobno i toliko čisto i lijepo, da sam poželio da napravim splav po ugledu na one koje sam posjećivao širom Evrope“, kaže Bošnjak.

Splav se prostire na površini od 275 kvadrata, i prema procjenama stručnjaka njegov kapacitet je 400 posjetilaca. Кrov je izrađen od sendvič panela zahvaljujući kojima splav pruža prijatan ugođaj i za vrijeme visokih temperatura.

„Freestayler je urađen po svjetskim standardima i pruža apsolutnu sigurnost posjetiocima. Splav ne može potonuti, niti se mogu desiti neke nepredviđene okolnosti. Splav je osiguran sigurnosnim sajlama“, tvrdi Bošnjak.

„Freestayler Beach Bar“ nudi i bogat sadržaj za noćni provod na vodi. Prethodnog vikenda Bilećani i gosti iz cijele Hercegovine uživali su u nastupu poznatog muzičara Emira Đulovića.

„Emir Đulović u subotu je napravio odličnu atmosferu. Mogu da najavim da će 10. jula za dobru zabavu biti zadužen Mirko Plavšić. Planiramo da tokom sezone na splavu nastupe i mnoga poznata imena, kao što su Jovan Perišić, Radiša Trajković- Đani i Slobodan Radanović. Nećemo sve da otkrivamo, ali obećavamo brojna iznenađenja“, kaže Bošnjak.

U ljepotama Bilećkog jezera možete uživati svakog dana od 9.00 časova. U ponudi „Freestaylera“ su i skuteri na vodi, a u narednom peridu moći ćete iznajmiti pedaline i kajake.

„Odlučili smo se da pedaline i skutere uvrstimo u našu ponudu, jer će posjetioci tako moći da obiđu i one dijelove Bilećkog jezera koji su im do sada bili nedostupni“, ističe Bošnjak.

Pedaline se mogu iznajmiti po cijeni od 10 konvertibilnih maraka za jedan sat, dok se skuteri iznajmljuju po cijeni od 40 evra za 30 minuta, odnosno 80 evra za jedan sat.

Radio Bileća

error: Zabranjeno je kopiranje!