Nosilac liste SP-a u Hercegovini Ognjen Kuljić – Interesi Hercegovaca na prvom mjestu!

22.09.2022.     Vijesti

Socijalistička partija /SP/ u Izbornoj jedinici devet očekuje jedan direktan mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, a na nivou Republike 10 poslaničkih mandata, te dva u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

Poručio je ovo nosilac liste socijalista u Izbornoj jedinici devet Ognjen Kuljić, navodeći da SP ima kvalitetnu listu, na kojoj su ljudi koji su prepoznati u svojim lokalnim zajednicama i koji su tu da bi radili za Hercegovinu.

„Važno je da iz Hercegovine imamo svoje predstavnike u Narodnoj skupštini, da bismo zajedno sa naradom radili za ovo područje. Ovdje je započet jedan veliki investicioni ciklus u energetske objekte i socijalisti su ti koji su se cijelo vrijeme zalagali za realizaciju tih važnih projekata“, naveo je Kuljić koji je i direktor Elektrohercegovine.

Kuljić je naveo da je u fokusu SP-a ekonomska politika i privredni razvoj, a da se stvaranje nove vrijednosti može obezbijediti isključivo kroz ulaganja u realan sektor.

„To će omogućiti i našim lokalnim zajednicama dodatne prihode koje će one, prema svojim potrebama, moći da usmjere u razvojne projekte – od lokalnih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže do različitih vrsta podrške porodici“, istakao je Kuljić.

On je kazao da će izgradnjom hidroenergetskih objekata „Dabar“, Buk bijela“, „Foča, „Paunci“ i „Bistrica“ te solarnih i vjetro elektrana elektran omogućiti dodatna elektroenergetska stabilnost Srpske.

„Mi smo jedini u regionu koji u ovom trenutku izvozimo električnu energiju. Tržišna cijena je sada oko 600 evra po megavat času. Izgradnjom ovih projekata omogući će se dodatni prihodi za investicije, a da pritom cijena električne energije za privredu i stanovništvo u Srpskoj ostane najpovoljnija u regionu“, istakao je Kuljić.

IMG-d0163e7690648393c33aac2c9961bc33-V.jpg

Govoreći i programskim ciljevima SP-a, podsjetio je da su upravo predstavnici ove partije bili ti koji su predložili da isplata penzija bude obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, što je omogućilo da one budu redovne i da se povećavaju u kontinuitetu.

„Naravno, one treba da budu veće, ali treba reći i da su one samo u ovoj godini povećane za 14 odsto. Isto tako povećana je i najniža plata, koja sada iznosi 650 KM. Socijalisti će se i ubuduće zalagati da ona bude uvećana i da se to uradi već do kraja godine“, poručio je Kuljuić.

Kaže i da će, ukoliko mu građani ukažu povjerenje 2. oktobra, biti iskreni predstavnik Hercegovine, koji će se boriti za interese Hercegovaca.

„Kao što polako ali digurno slažemo kockice u Elektrohercegovini, cilj mi je da tako radimo i u ostatku Hercegovine – od putne mreže do novih investicija u realni sektor“, poručio je Kuljić.

On je pozvao Hercegovce da podrže listu Socijalističke partije za Narodnu skupštinu i Parlament BiH, a da svoje povjerenje ukažu i provjerenom timu koji će kao i do sada najbolje štiti interese Republike Srpske i građana Srpske – Miloradu Dodiku za predsjednika Republike i Željki Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva.

error: Zabranjeno je kopiranje!