Nije šala- otvoren konkurs za stručnog saradnika za saradnju u Ministarstvu sigutnosti BiH

27.10.2017.     Vijesti

Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine je u ime Ministarstva sigurnosti BiH raspisala Javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika.

Nama je za oko zapelo radno mjesto “Stručni saradnik za saradnju“, nevjerujući svojim očima mislili smo da je zabuna, no zaista, ovo je postojeće radno mjesto. Iako sami naziv radnog mjesta zvuči kao šala, opis posla, ipak nije šala.

Naime, u Javnom oglasu se navodi kako bi stručni suradnik za saradnju trebalo da radi u Odsjeku za saradnju sa policijskim i drugim tijelima u BiH. U opisu posla je navedeno kako stručni saradnik blagovremeno i efikasno izvršava poslove i zadatke koje mu dodijeli Šef Odsjeka; priprema prijedloge prioriteta za planove saradnje i razmjene podataka sa drugih tijelima BiH i odgovarajućim organima i službama u BiH; priprema i pomaže u izradi prijedloga strateških planova, pravnih akata i drugih dokumenata radi poboljšanja mehanizama koordinacije i saradnje između policijskih tijela u BiH i drugih relevantnih organa; te organizacije uspostavljanja i koordinacije rada i podrške zajedničkih operativnih grupa koje rade na pojedinim pitanjima međunarodnog karaktera i/ili na pitanjima iz nadležnosti Suda BiH.

Učestvuje u izradi standardnih operativnih procedura o načinu rada zajedničkih operativnih grupa; te pomaže u organizaciji i učestvuje u redovnim sastancima, čiji rad koordinira po uputama Šefa Odsjeka.

Obavlja i druge poslove iz nadležnosti Odsjeka; a za svoj rad je odgovoran Šefu Odsjeka. Posebni uslovi su visoka stručna sprema društvenog smjera ili ekvivalent Bolonjskog istema studiranja; najmanje jedna godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima; položen stručni upravni ispit; poznavanje rada na računaru.

Izvor: Bljesak.info