NEVESINJE: Sportska dvorana početkom februara u funkciji

20.01.2018.     Vijesti

Prva faza radova na rekonstrukciji i sanaciji Sportske dvorane „Nevesinjka“ mogla bi biti završena u narednih petnaestak dana.

Nadležni kažu da je u ovom periodu godine zbog vremenskih prilika nezahvalno prognozirati kada će objekat biti pušten u funkciju, ali se nadaju da će to biti početkom februara.

Vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović kaže da je završena sanacija nosivog sistema objekta i zamjena starog krovnog pokrivača novim krovnim termo panelom. U toku je zamjena staklenih površina zidnim termo panelima, sanacija sanitarnih čvorova i tuš kabina, te izvođenje molersko-farbarskih i keramičkih radova. Šiljegović dodaje da će vanjski radovi biti nastavljeni kada se steknu vremenski uslovi.

????????????????????????????????????

Druga faza radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija ima zadatak da unaprijedi energetsku efikasnost objekta. Predviđena je izrada kotlovnice, postavljanje instalacija i opreme za grijanje, kao i zamjena preostalih staklenih površina. Paralelno će se raditi i uređenje prostora oko dvorane.

Podsjećamo, radove izvodi Konzorcijum preduzeća „Krivaja TMK“ iz Zavidovića i „Herc gradnja“ iz Bileće.

Izvor: Radio Nevesinje