Nevesinje se ponovo treslo

01.12.2019.     Vijesti

Tlo u Hercegovini ne prestaje se tresti. U nedjelju u 4:03 sati, Hercegovinu je pogodio potres jačine 4,2 stupnja po Richterovoj skali a mnoge stanovnike je novo podrhtavanje tla probudilo.

U 4:10 sati osjetilo se novo podrhtavanje tla, a što su zabilježili seizmološki aparati. Jačina drugog potresa bila je 3 stepena  Richterove skale, a epicentar je bio na 2-3 km sjeverno od Stoca. Također na istoj lokaciji kod Stoca, zabilježen je potres u subotu u 19:29 sati, a jačina je bila 2,9 stupnjeva Richterove skale. Poslije serije razornih potresa u Albaniji,  te najjačeg potresa koji je Mostar do sad osjetio, tlo se i dalje znatno trese.  Ovakve potrese stanovništvo može osjetiti, ali obično ne izazivaju materijalnu štetu.

Podsjetićemo kako se proteklih dana dogodio niz slabijih i umjerenih potresa na području Hercegovine, a prije nekoliko dana isto područje je uzdrmao jači potres koji je pričinio materijalnu štetu, te je bilo i povrijeđenih.

Seizmička situacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine takva da su najčešći potresi uz kvarnersku obalu, po dalmatinskoj Zagori, između Zadra i Šibenika, oko otočića Jabuka, a posebno i najviše duž južnih dalmatinskih otoka i širom Hercegovine.

bljesak info