NEVESINJE: Opozicija napustila sjednicu-vladajući usvojili rebalans budžeta

03.11.2017.     Vijesti

Skupština opštine Nevesinje usvojila je danas rebalans budžeta u iznosu od 10.143.020 maraka, potvrdio je Srni predsjednik Skupštine opštine Momčilo Vukotić.
Budžet za 2017. ranije je bio usvojen u iznosu od 10.135.020 KM.

Nevesinje, privreda
Vukotić je naveo da je opozicija pokušavala osporiti da je rebalans usvojen i tako napraviti galamu, jer je neposredno nakon glasanja jedna odbornica izašla iz sale kada joj je zazvonio telefon.

„Sve je potpuno regularno i prema pravilima“, naveo je Vukotić.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Jovan Vasiljević kaže da je opozicija sjednicu napustila zbog kršenja poslovnika i statuta.

„Dva puta se glasalo o istoj tački dnevnog reda, što je mimo poslovnika i statuta. Uz to, izvjestilac tačke dnevnog reda koja se odnosila na rebalans budžeta bila je osoba kojoj je odavno istekao mandat vršioca dužnosti. Mi smatramo da rebalans budžeta nije usvojen i pravnim putem tražićemo da se utvrde nepravilnosti“, rekao je Vasiljević Srni.

Skupština je donijela odluku o dodjeli Povelje opštine Nevesinje povodom Dana opštine – Mitrovdana predsjedniku Republika Srpske Miloradu Dodiku i ratnom komandantu Nevesinjske brigade Novici Gušiću, te plaketa „Sveti Dimitrije“ zaslužnim udruženjima i pojedincima.

Izvor: Srna