NEŠIĆ: Srpska treba ljude koji će okupljati a ne dijeliti narod

26.07.2022.     Vijesti

Jučerašnji protesti u Sarajevu ispred OHR-a na kojem su učestvovale sve bošnjačke političke stranke, i one iz vlasti i one iz opozicije, trebaju da budu nauk nama posvađanim i podijeljenim Srbima. Sinoć su rame uz rame bili isti oni sarajevski lideri koji su aplaudirali ostatku opozicije u Republici Srpskoj jer ne učestvuju u protestima protiv Inckovog nametnutog zakona. Stali su zajedno da se bore za zajedničku supremaciju nad srpskim i hrvatskim narodom, kako bi spriječili da Srbi i Hrvati biraju svoje predstavnike a ne da ih predstavljaju njihove marionete”, ocijenio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, komentarišući proteste ispred OHR-a.

On ističe da je mač OHR-a oduvijek bio usmjeren ka Republici Srpskoj i da je ovo prvi put da se pokušava intervenisati ka rješenjima u Federaciji.

”Oni koji su aplaudirali na urušavanje i izmjene Ustava Republike Srpske, danas osporavaju nametanje izmjena Ustava Federacije. Navikli da je OHR njihov džuboks koji gradi centralizovanu BiH po njihovim željama, danas se grčevito bore protiv tog da srpski narod iz Federacije sam bira svoje delegate, želeći da razni Hasani i Muje preko noći idalje mijenjaju nacionalnost i predstavljaju Srbe. Ne bore se oni za vladavinu prava, suverenitet institucija, demokratiju, nego se bore za dominaciju nad Srbima i Hrvatima”, naglašava Nešić.

Prvi čovjek DNS-a poručuje srpskom narodu da se zapita kako se mi u Srpskoj ponašamo.

”Dopustili smo da nam OHR i Ustavni sud BiH svaki dan razgrađuju Republiku Srpsku. Umjesto da smo svi zajedno stali uz Srpsku, mi smo iz prikrajka računali kome odluke OHR-a više štete – SNSD ili SDS. Kada su smjenili Nikolu Poplašena i kasnije brojne funkcionere SDS-a, likovao je SNSD. Kasnije, kada su nametali zakone u vrijeme vlasti SNSD, potajno su likovali SDS i PDP. Zajedno nose odgovornost što je Republika Srpska postala lak plijen svakoj vrani. Brinuli su se o ličnim i partijskim interesima, zaboravljajući Republiku Srpsku”, kategoričan je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Srpska zato treba ljude, naglašava on, koji će pred stranim gubernatorima biti nesalomivi i odlučni.

”Srpska treba ljude koji će znati okupiti sve Srbe, da rame uz rame politički branimo i gradimo Republiku Srpsku. Srpska treba ljude koji će okupljati, a neće dijeliti naš narod. I SNSD i njihovi sateliti, kao i ostatak opozicije – SDS i PDP, bezbroj puta su pokazali i dokazali da to nisu u stanju. Republika Srpska više nema vremena da se oni kockaju sa njom. Naša otadžbina treba novi put kojim je mogu voditi samo oni koji će isto govoriti i raditi i u Banjaluci i Sarajevu i Briselu. Republika Srpska treba ljude kojima će ona biti ispred partijskih interesa i sujeta, a ti ljudi sigurno nisu Željka Cvijanović i Mirko Šarović. Ujedinitelji ne mogu biti oni koji su dijelili, zavađali i posvađali naš narod”, zaključio je Nešić.

error: Zabranjeno je kopiranje!