NEŠIĆ: Da nema nemogućih ciljeva ni mržnje Komšić bi ostao bez posla

23.05.2022.     Vijesti

BiH će krenuti naprijed kada bošnjački političari prestanu majorizovati druge narode i nametati im svoje viđenje i uređenje BiH. BiH može postojati samo onakva kako je definisana Dejtonskim sporazumom i red bi bio da i Željko Кomšić shvati jednostavnu istinu da Dejton čuva ne samo entitete nego i BiH. Rušeći Dejton, ruše BiH“, ocijenio je predsjednik DNS Nenad Nešić komentarišući Кomšićevo obraćanje povodom 30 godina od prijema BiH u UN.


Nešić smatra da se Кomšić u svom obraćanju dodvorava Bošnjacima na čije glasove računa.
“Nije problem ni u Beogradu ni u Zagrebu, kako to Кomšić pokušava predstaviti, nego u onima koji ne prihvataju realnost Ustava BiH, volju druga dva naroda i uporno insistiraju da mora biti isključivo onako kako oni žele ili nikako. Ponašaju se kao da imaju tapiju na BiH, a nemaju je niti će je imati. Gospodo, BiH jednako pripada i Srbima i Hrvatima i što to prije shvatite, prije ćemo krenuti naprijed. Dok Кomšić i njemu slični bacaju loptice ka Beogradu i Zagrebu, iz ove zemlje odlaze kolone porodica. Trajno, za boljim životom. Ako ovako nastave, BiH će biti ničija jer u njoj neće biti ljudi“, uvjeren je Nešić.
Od Кomšića koji se predstavlja za ljevičara, nastavlja predsjednik Nešić, građani očekuju da pažnju posveti ekonomskoj situaciji, socijalnoj pravdi, da digne glas protiv visokih cijena, kriminala i korupcije.
“Nisam čuo Кomšića da je iskoristio svoj autoritet i pozvao na smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice ili ukidanje akciza za gorivo. Valjda misli da se ovdje lijepo živi. Nisam vidio ni da je otišao na granicu sa Srbijom i pitao kamiondžije kako im je stajati na granici, koliko im robe propadne. Nisam čuo da je pitao privrednike koliko gube zbog carinskih procedura za uvoz i izvoz roba. Nisam čuo koji je to racionalan argument što se protivi Otvorenom Balkanu i zajedno sa SDA vodi BiH u potpunu ekonomsku izolaciju i katastrofu. I red je da neko već jednom kaže – da nema tih nemogućih ciljeva i mržnje, BiH bi opstala ali Кomšić bi ostao bez posla.“, navodi Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.
Prvi čovjek DNS-a poručio je Кomšiću da samo loši političari svoje pozicije grade na politici konfrontacije, a oni dobri i hrabri se za glasove bore programima za bolji standard stanovništva.

error: Zabranjeno je kopiranje!