NEŠIĆ: Bakire, dalje ruke od Srbije!

02.08.2022.     Vijesti

„Ako neko na Balkanu razara i to najviše svoj narod, to je porodica Izetbegović. Dok je Srbija Bošnjacima slala respiratore, SDA je krala i u pandemiji i iza sebe ima aferu “respiratori. Bakire, dalje prste od Srbije!“, poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić, osvrnuvši se na izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj je Srbiju optužio da razara Balkan i da “nema gdje nije napravila probleme zadnjih 30 godina“.


“Кakav je to izvor problema Srbija? Aleksandar Vučić je u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i ostalim mjestima gdje žive Bošnjaci dobio apsolutnu podršku, kakvu Bakir nikada nije imao ni u Sarajevu. Dok je Vučić slao respiratore i u FBiH, Bakirova SDA se bogatila na respiratorima.Dok Vučić gradi Srbiju, pravi puteve, otvara fabrike, gradi mostove, Bakir ispraća mlade i poručuje im da će ih zamijeniti robotima“, ističe Nešić.
Lider DNS-a podsjeća i da Srbija sigurnim korakom ide ka Evropi, da je statusom kandidata privukla ogromne strane investicije.
“Za to vrijeme, BiH ne može da dobije ni status kandidata i punih šest godina stagnira u mjestu. Izetbegović je svojom politikom samo uspio da posvađa Bošnjake sa svim komšijama, pretvarajući čitavu zemlju u geto“, kaže Nešić.
Prvi čovjek DNS-a ističe da se divi suzdržanosti predsjednika Vučića koji godinama trpi napade iz Sarajeva, i sve to ćutke podnosi idalje pružajući ruku Bošnjacima.
“Nije Bakir kamenovan u Beogradu, a da organi Srbije nisu reagovali, nego je obrnuto. I nikada niko od Srba nije rekao da će žrtvovati mir, nego je to rekao Alija Izetbegović. Ne pričaju Srbi danas o prebrojavanju, nego Izetbegović mlađi. Sreća je pa su izbori blizu i Bakir će nakon 2.oktobra biti politička prošlost jer su ga prozreli i Bošnjaci. Neće mu napadi na Srbiju donijeti pobjedu, jer je njegov poraz u nesposobnosti da za četiri godine formira Vladu. Njagov poraz je u svima koje je otjerao zbog siromaštva, pa danas priča o robotima. Napadi na Srbiju i mržnja, Bakire, neće nahraniti nijedna usta“, poručio je Nešić i dodao:
“A Bogami, Bakire, neće ni napadi na Rusiju pojeftiniti plin niti obezbijediti ga za grijanje. De ti Bakire kaži narodu kako će se Sarajevo i Zenica grijati zimus!“

error: Zabranjeno je kopiranje!