Nenad Nešić najavio nastavak radova na izgradnji gradske istočne obilaznice

11.05.2018.     Vijesti

Konačno dobra vijest za stanovnike Gučine, Polica i Tine. Nastavak radova na istočnoj obilaznici, dionica od Novoteksa do hotela Apis  počinje uskoro potvrđeno je Hercegovina pressu u  JP Putevi Srpske.

Direktor Puteva Nenad Nešić potvrdio je da su u 2018. godini predviđeni radovi na nastavku izgradnje obilaznice, a da je u tu svrhu već izdvojeno 700.000 konvertibilnih maraka.

„U najkraćem mogućem vremenu, po dobijanju svih dozvola Javno preduzeće Putevi Republike Srpske će raspisati javnu nabavku nakon čega ćemo uvesti izvođače u posao“, rekao je Nešić za Hercegovina press.

Iako nije zvanično precizirao termin, saznajemo da će tender biti raspisan u toku ovog mjeseca, a na ljeto će početi radovi na nastavku izgradnje obilaznice.

Za nepunih godinu dana Grad Trebinje, odnosno Odjeljenje za prostorno planiranje i urbanzam završili su projktnu dokumentaciju, dopune je elaboratima i riješe izuzetno komplikovane imovinsko – pravne odnose.

Ovim pitanjem danas su se pozabavili i trebinjski odbornici.

Nezavisni odbornik Neđo Ćebedžija na skupštini je istakao da se radi o neuslovnoj dionici, koja je godinama u jako lošem stanju i postavio pitanje kada će ovaj problem biti riješen, odnosno tender raspisan.

Stanovnici naselja Gučina, Police i Tini godinama prolaze katastrofalnim putem punim rupa, a na nastavak radova čekaju već nekoliko godina.

Hercegovina press