Nakon što nam opustoše apoteke Dubrovčani se šegače sa zdravstvom i snabdijevenošću lijekovima u Trebinju

21.11.2020.     Vijesti

Svjedoci smo da je poslednjih nedjelja u Trebinju nestašica antibiotika i vitamina.
Iako apoteke svakodnevno nabavljaju lijekove longacefa često nema uslijed ogromne potrošnje jer se koristi kao prvi lijek izbora za liječenje upale pluća.


Dodatni je problem što enormne količine vitamina i antibiotika kupuju stanovnici susjednih gradova- najviše Dubrovnika jer su im lijekovi u Trebinju dosta jeftiniji nego u njihovom gradu.
Ipak, jedan od tamošnjih mještana danas je, na republički praznik i neradni dan uslikao jednu  zatvorenu apoteku u Trebinju sa nespretnim i tendenciozno bezobraznim natpisom na vratima da je najbliža „ljekarna“ u Gružu u Dubrovniku i tamošnjim medijima sve  predstavio kao sliku zdravstva na koljenima u susjednom Trebinju.

U Trebinju je naravno danas bila otvorena dežurna apoteka, a po unaprijed utvrđenom rasporedu dežurstava radila je državna apoteka na Glavnoj ulici.

Ipak, možda  ovo i nije loša poruka dubrovačkih medija koji su jedva dočekali da komšijski grad predstave u negativnom svjetlu. Ako ništa , možda neko od farmaceuta dobro  razmisli prije nego što  im proda lijekove koji se izfaku na recept, a  koji  su prijeko potrebni stanovnicima Trebinja.  Za početak bilo bi sasvim dovoljno.

Hercegovina press

 

error: Zabranjeno je kopiranje!