Neimarstvo prodaje imovinu – radnicima po tri hiljade maraka

14.03.2017.     Privreda

Trebinjsko građevinsko preduzeće “Neimarstvo” u stečaju i dalje drži neslavni dužnički rekord u Hercegovini, a prijavljena potraživanja premašila su 50 miliona maraka. Samo na ime neplaćenih poreza “Neimarstvo” duguje oko 7,5 KM. Ovo je za poslovni portal Hercegovinapress.com  potvrdio i stečajni upravnik „Neimarstva“ Radomir Jokić, koji kaže da je u toku jedan od najbitnijih sporova za ovo preduzeće koje je u stečaju skoro četiri godine, a to je tužba Metalca koji potražuje  jedan sprat Upravne zgrade Neimarstva.

 

Foto: Ilustracija

“ Tužba spriječava prodaju Upravne zgrade i zemljišta oko zgrde koje je na vrlo atraktivnoj lokaciji. Očekujemo da po završetku sudskog postupka i prodaje imovine isplatimo radnike zatečene u stečajnom postupku koji će prema mojim procjenama dobiti osam minimalaca” kaže Jokić.

Maratonski postupak traje pet godina. Tri puta je donesena prvostepena odluka u korist Metalca ali je svaki put padala na Višem sudu.

Do sada je  u cjelosti  namiren samo razlučni povjerilac „Kors“ d.o.o Laktaši sa oko pola miliona maraka unovčenjem akcija firme u preduzeću „Herc gradnja“.

“Data je saglasnost za odvojeno namirenje trebinjskog preduzeća “Apis” d.o.o. koji će se djelimično namiriti prodajom nekretnina Neimarstva. U toku je prodaja kamenoloma, a u zavisnosti od postignute cijene biće isplaćeni “Apis” i Poreska uprava”, kaže Jokić.

Imovina Neimarstva procjenjuje se na četiri i po miliona maraka.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!