Na Sajmu zapošljavanja 11 poslodavaca – traže 140 radnika

13.06.2019.     Privreda

Predstavnici 11 kompanija iz Trebinja danas su na  Sajamu  zapošljavanja  iskazali potrebu za čak 140 radnih mjesta. Među njima je i najveće privredno društvo u Hercegovini Swisslion koje trenutno ima 12 otvorenih radnih mjesta, u proizvodnji i turizmu.

„Potrebno nam je šest radnika u proizvodnji, srednja stručna sprema. U Gradu Sunca trenutno je otvaranjem Bijelog Grada otvoren poziv za šest sobarica, a u naredonom peridou u skladu sa našim poslovnim planovima za 2019. godinu očekujemo proširenje kapaciteta i nova radna mjesta“, kažu u Swisslionu.

Trebinjski  Sajam otvorio je  gradonačelnik  Mirko Ćurić koji je rekao da Gradska uprava već dvije i po godine sprovodi čitav niz programa koji imaju za cilj povećanje broja zaposlenih.

„Tokom ovog perioda kroz programe grada zaposleno je 395 lica, za koja je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 2,5 miliona KM. A osim ovih projekata tu su i projekti koji su sprovedeni na republičkom nivou“, naveo je Ćurić.

On je istakao da je grad nova radna mjesta pomogao kroz programe samozapošljavanja, projekte u poljoprivredi, te zapošljavanje pripravnika, volontera i boračkih kategorija.

„Na trebinjskom Birou trenutno aktivno posao traži 1.800 radnika, dok ih je 1990. bilo 2.000“, naveo je Ćurić.

Problem je, kazao je Ćurić, što kada neki investitor želi da otvori veći broj radnih mjesta, pitanje je ima li radnika jer ili nemaju akdekvatnu školsku spremu ili rade u susjednom Dubrovniku.

sajam zaposljavanja (1).jpg

 

Prema njegovim riječima, sajam zapošljavanja je jedan od načina da se radi na prevazilaženju problema odlaska radnika.

Organizatori Sajma su Grad Trebinje, Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Zavod za zapošljavanje RS i Područna privredna komora Trebinje.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!