Na ponos grada: Gimnazijalci koncertom oduševili trebinjsku publiku

21.03.2019.     Vijesti

Članovi orkestra Gimnazije “Jovan Dučić” večeras su održali spektakularan koncert u Kulturnom centru u Trebinju.

Više stotina građana duže od sat vremena aplauzima i ovacijama pratili su  svaku muzičku numeru tokom trajanja koncerta koji je   priređen  povodom 5. susreta evropskih gimnazija.

orkestar gimnazije jovan ducic koncert trebinje (2).jpg

Koncert je otvorila kompozicija „Čekaj me“, po stihovima ruskog pjesnika Konstantina Simonova, koju je orekstar sa solistom Matijom Tučićem aranžirao za konkurs Pedagoškog zavoda RS, a koja je na ju-tjubu postala svojevrsni hit.

Vođa orkestra koga čini 25 članova,  profesor Pero Bokić kaže da su se publici predstavili sa popularnim domaćim i stranim pop i rok numerama, koje su naišle na oduševljenje prisutnih, te podsjeća da je ovo četvrti solistički koncert.

“Premijerno smo izveli i pjesmu ‘Čekaj me’ Konstantina Simonova u interpretaciji ovog orkestra. Sav publicitet koji smo dobili tom pjesmom je mnogo veći nego što smo očekivali kada smo za nju snimili spot”, istakao je Bokić.

On je rekao da je plan članova orkestra da u narednom periodu snime autorsku kompoziciju, čime će podstaći i kreativnost kod učenika gimnazije.

orkestar gimnazije jovan ducic koncert trebinje (1).jpg

Član orkestra i učenik gimnazije Mili Bovan rekao je da svi članovi rade sa velikom predanošću i ljubavi prema muzici.

“Među nama vlada jedna veoma pozitivna energija, koja se rijetko može gdje vidjeti u školskim orkestrima”, naveo je Bovan, koji je učenik trećeg razreda ove škole.

Na 5. susretima gimnazija Evrope učestvuju predstavnici sedam škola iz Rumunije, Mađarske, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

U četvrtak, 21. marta, dramska sekcija trebinjske gimnazije izvešće predstavu vlastite produkcije “Koferi”.