M:tel „guli“ korisnike

06.03.2017.     Vijesti

Previsoki računi za usluge mobilne telefonije, česti kvarovi uređaja , te aktiviranje dodatnih usluga bez znanja korisnika samo su neke od stotinjak pritužbi koje su Hercegovci prošle godine uputili Udruženju građana „Oaza“ Trebinje.

Najgore od svega je što korisnici koji se odluče na sudski spor nemaju nikakve šanse protiv M:tel-a koji se „lukavo“ zaštitio klauzulom „o prodaji resursa“, a ne pružanju usluga.


„Pokazalo se da su sudski sporovi protiv ove kompanije čisto gubljenje vremena, jer ma koliko čvrsti bili argumenti korisnika usluga, M:tel je uvijek u pravu zbog forme klauzule „kaže Nedeljka – Neška Ilijić, izvršni direktor Udruženja građana „Oaza“ Trebinje, koje se bavi zaštitom potrošačkih prava.

Ona dodaje da će Udruženje uputiti dopis Regulatornoj agencija za komunikacije BiH da povede računa da se ta stavka ugovora što prije ispravi.

Pravnu bitku protiv M:tel-a do sada je dobio samo jedan Hercegovac koji je uspio dokazati da mu je ova kompanija bez njegovog znanja i dozvole, aktivirala nekoliko mobilnih opcija koje se dodatno naplaćuju.

Ilijićeva za portal Hercegovinapress.com kaže da je dugačak red i onih koji se vrlo često žale na naplatu telefonskih računa, te ispravnost uređaja, koji se i nakon što prođu servis vrlo često vrate u istom stanju.

„Oni imaju, kao neki ovlašteni servis koji ide na svoju ruku, a nikako na ruku kupaca, uz obrazloženje da je ušla voda u telefon, da je riječ o mehaničkom kvaru, odnosno da su kupci otvarali telefona i slične priče“, kaže Ilijićeva.

Hercegovina press