Mostar ponovo povezan sa Njemačkom- evo u koje gradove možete letjeti

05.05.2019.     Vijesti

Slijetanjem Eurowingsovog aviona A320 iz Dizeldorfa u nedjelju u 9:30 na pistu Aerodroma Mostar, grad na Neretvi direktnom avionskom linijom ponovo je povezan s Njemačkom.

Poznata njemačka niskotarifna kompanija od 5. maja jednom sedmično povezuje Mostar i Dizeldorf, a od 1. juna i dva puta sedmično sa Štutgartom. Za Dizeldorf se leti nedjeljom, a za Štutgart srijedom i subotom.

Direktor Aerodroma Mostar Marin Raspudić kaže kako opstanak linija najviše zavisi od građana i njihovog interesa da pomognu razvoju Mostara i Hercegovine.

– Punjenje aviona je dosad obično bilo 50 posto naših ljudi iz dijaspore, a 50 posto hodočasnici. Linije za Njemačku su izvjesne do jeseni, a nastaviće se ako bude dovoljnog interesa – kazao je Raspudić.

Eurowings koji je Mostar povezivao s ova dva njemačka grada od maja prošle godine, letove je pauzirao u toku jeseni i zime, a takva bi praksa mogla biti i ovaj put ako interes Hercegovaca ne bude bolji.

Iz Mostara se za Dizeldorf leti nedjeljom u 10:15, a Štutgart srijedom u 16 sati i subotom u 15:25.

Aerodrom Mostar, osim letova kompanije Eurowings za Njemačku, povezan je letom Croatia Airlinesa sa Zagrebom. Let je osiguran i naredne dvije godine, ali nije osobito popunjen.

Klix.ba