MOGUĆA PROMJENA TARIFE ZA KUPCE IZ KATEGORIJE OSTALE POTROŠNJE

28.02.2023.     Energetika

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske uputila je dopis distributerima da određenim kupcima predoče moguće opcije da prelaskom u prvu tarifnu grupu, u kojoj se obračunska snaga utvrđuje mjerenjem, postignu određene uštede.

Ovo se prije svega može odnositi na kancelarije različitih udruženja, vjerske objekte u seoskim područjima, male zanatlije kao što su obućari, krojači i slično, saopšteno je iz Regulatorne komisije za energetiku.

Riječ je o kupcima iz kategorije ostale potrošnje kojima se obračunska snaga ne utvrđuje mjerenjem, a imaju izuzetno malu ili povremenu potrošnju.

„Komisija je uputila dopis operatorima distributivnih sistema – distributerima da u cilju smanjenja troškova obračunske snage za kupce i realnog planiranja potrebne snage i energije za elektrodistributivni sistem preduzmu potrebne aktivnosti koje bi kupcima iz kategorije ostale potrošnje 2, 3, 6. i 7. tarifna grupa, kojima se obračunska snaga ne utvrđuje mjerenjem, a imaju izuzetno malu ili povremenu potrošnju, predočili moguće opcije da prelaskom u prvu tarifnu grupu, u kojoj se obračunska snaga utvrđuje mjerenjem, postignu određene uštede“, navedeno je u saopštenju.

Komisija je pozvala krajnje kupce da se obrate nadležnom distributeru za više informacija.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!