Moderne betonske kuće na kredit

03.09.2017.     Nekretnine

Modul Houses je novi sistem poluprefabrikovane, „čvrste“ gradnje porodičnih kuća od betonskih elemenata koji su u potpunosti razvili i osmislili stručnjaci banjalučke firme Grad Projekt Studio.

Radi se o moderno dizajniranim individualnim ili dvoporodičnim stambenim objektima najvišeg kvaliteta, po izuzetno pristupačnim cijenama.

Suština koncepta je u modularnosti elemenata čijim se različitim slaganjem dobijaju različiti „modeli“ i različite strukture stambenih jedinica. U početnoj ponudi je 12 prizemnih i 6 spratnih objekata različitih struktura i organizacije prostora, ali je moguće napraviti i objekat u potpunosti prilagođen potrebama i želji kupca.

Kako za eKapiju objašnjavaju iz Grad Projekt Studia, ovaj koncept je inovativan ne samo u smislu gradnje, već i u načinu finansiranja, odnosno mogućnosti kupovine kuće na kredit.

– U saradnji sa Komercijalno bankom kreirali smo jedinstven sistem kreditiranja potencijalnih kupaca u kome je, od sada, na jednom mjestu moguće dobiti kompletnu uslugu, po principu „ključ u ruke“ – od UT uslova i ostale projektne dokumentacije potrebne za gradnju do potpuno završenog i uknjiženog objekta i to sve u jednom kreditnom aranžmanu, bez žiranata ili druge, dodatne hipoteke, sa kamatnom stopom već od 3,9% godišnje i rokom otplate od 2-25 godina – kažu iz Grad Projekt Studia.

Sve što je potrebno je da imate zemljište na kome je dozvoljena gradnja i redovna mjesečna primanja.

Glavne karakteristike koncepta Modul Houses su u modularnosti, odnosno „tipizaciji“ ključnih elemenata konstruktivnog sklopa, a glavne prednosti ovakvog načina gradnje su brzina, fleksibilnost prostora, moderan i prepoznatljiv dizajn i pristupačna cijena. Sistem takođe pruža jednostavne mogućnosti za dogradnju određenih dijelova objekata u skladu sa potrebama korisnika, kao i mogućnost fazne izgradnje.

– Prvi korak koji radimo je da naš studio vrši detaljnu procjenu svih troškova gradnje, uključujući i troškove izrade uslova, prikupljanje neophodnih saglasnosti, izradu projektne dokumentacije, kao i naknada za dobijanje građevinske dozvole, te sačiniti preliminarni predračun kompletne investicije. Drugi korak je da sa dobijenim predračunom odete u banku, radi provjere vaše kreditne sposobnosti i usaglašavanja detalja vašeg kreditnog aranžmana. Nakon što sa bankom usaglasite detalje kreditnog posla, potpisujete ugovor o izgradnji objekta sa firmom Grad Projekt Studio. Nakon toga, potpisujete ugovor o hipoteci prvog reda u korist banke na zemljištu na kome će se izgraditi predmetni objekat i potpisujete sa bankom ugovor o kreditu.

Posle toga, kako kažu, treći i posljednji korak je realizacija ugovorenog posla i to na način da će Grad Projekt Studio u vaše ime, prvo ishodovati sve potrebne dozvole i saglasnosti za gradnju objekta, nakon čega će sagraditi objekat u skladu sa projektnom dokumentacijom i usaglašenom odabranom opremom, izvršiti upis izgrađenog objekta u javne registre nepokretnosti i predati vam ga na korištenje.

Firma Grad Projekt Studio je osnovana krajem 2014. godine u Banjaluci kao kćerka firma Biroa za projektovanje i inženjering Grad Projekt, sa ciljem razvoja sistema modularne, poluprefabrikovane gradnje Modul Houses na teritoriji BiH. Grad Projekt Studio je članica Grad Projekt Grupe, koju osim njega čine i Grad Projekt Biro koja posluje u Sloveniji i EU i Serbia Projekt Biro namijenjena tržištu Srbije.

– Naš tim čine kreativni ljudi spremni da vaše ideje pretvore u stvarnost. U rad na svim projektima je uključen multidisciplinarni tim stručnjaka koji se sastoji od arhitekata, statičara, građevinskih, elektro i mašinskih inženjera sa dugogodišnjim iskustvom. To je našim klijentima garancija da su naši projekti vrhunski, a cijene naših usluga krajnje pristupačne – zaključili su iz Grad Projekt Studia.

Fotogalerija
Modul Houses - koncept firme Grad Projekt Studio
Modul Houses - koncept firme Grad Projekt Studio
Modul Houses - koncept firme Grad Projekt Studio
Izvor:ekapija

error: Zabranjeno je kopiranje!