Mljekara Padjeni proširuje kapacitete- u planu da plasira 4 miliona litara mlijeka u2018. godini

01.05.2018.     Privreda

Mljekara Pađeni svake godine proširuje proizvodnju, a u ovoj godini planiraju da na tržište plasiraju od 3 do 4 miliona litara mlijeka, rečeno je na sastanku načelnik opštine Rogatica Milorada Jagodića sa direktorom i vlasnikom preduzeća Pađeni iz Bileće Nenadom Vukojem, saopšteno je na sajtu Opštine Rogatice.
Bileca, Padjeni, mljekara
– Što se tiče razvoja mljekare i razvoja stočarstva u ovom kraju ne bi trebalo biti bojazni da nećemo moći otkupiti sve količine mlijeka koje se proizvedu na teritoriji opštine Rogatica i šire. Trenutno imamo oko 1.000 kooperanata u dvadesetak opština Republike Srpske. Taj broj je impozantan i želimo da se poveća, te da tako bude što više proizvođača mlijeka na obostranu korist – istakao je Vukoje.

Načečnik Jagodić je rekao da je dosadašnja saradnjašna bila uspješna, a da u budućem periodu može biti još bolja, budući da na ovom prostoru postoje mogućnosti za proširenje proizvodnje mlijeka.

– Učinićemo sve potrebne korake kako bi se postojeći i novi proizvođači podstakli na povećanje broja grla – dodao je Jagodić.

ekapija