Mijanović: Premještaj Borjana nema veze sa politikom- planirao sam da on bude moj najbliži saradnik

25.12.2018.     Vijesti

Doktor Saša Borjan je trebao da bude moj najbliži saradnik ali je, umjesto da o novom rješenju menadžmenta Doma zdravlja razgovara sa tim istim menadžmentom, prvo pozvao novinare, iznio sopstvene konstrukcije i sve smjestio u domen politike, reagovao je danas direktor Doma zdravlja Vaso Mijanović na tvrdnje doktora Borjana da je premješten sa jednog na drugo radno mjesto zbog političkog revanšizma.

vaso mijanovic.jpg

Mijanović kaže da  bi Borjan u suprotnom, u maju sljedeće godine  došao u situaciju da se bori za svoje radno mjesto, jer se tada vraća sa specijalizacije za urgentnu medicinu jedan ljekar.

On ističe da je pokušao da nađe najbolje rješenje, s obzirom na to da je u Službi kvaliteta jedan zaposleni radnik otišao u penziju, i da je planirao da dr Borjan bude njegov najbliži saradnik.

Mijanović je istakao i da Borjanova osnovna plata neće biti promijenjena, ali da uprava Doma zdravlja, kojoj će i Borjan pripadati, ne radi vikendom i noću, zbog čega neće imati dodatne naknade koje je do sada imao u Službi hitne medicinske pomoći.

“Na rješenju postoji pouka o pravnom lijeku. Primam na razgovor sve zaposlene, uvijek sam na raspolaganju, ali doktor Borjan nije došao. Isto tako, smatram da nije oštećen. Nemam loše mišljenje o njemu, jer ne bih nekoga birao za svog najbližeg saradnika i u upravu ustanove da ne računam da može da doprinese da ona bude još bolja”, kategoričan je Mijanović.

dom zdravlja trebinje.jpg

Mijanović tvrdi i da doktor Borjan od 1. marta 2018., kada je preuzeo funkciju direktora, nijednom nije došao kod njega na razgovor i iznio eventualne probleme, već da je iskoristio poziciju odbornika i tu delegirao probleme.

“Pa na skupštini grada moram da odgovaram mom radniku iako sa njim mogu da razgovaram i u ustanovi”, kazao je Mijanović.

Komentarišući Borjanove navode da je pomjeren sa jednog na drugo radno mjesto samo zato što su se u gradu pojavile spekulacije da će biti kandidat za gradončelnika, Mijanović je to kategorički odbacio, ako i tvrdnje da mu je neko nudio specijalizaciju a da zauzvrat napusti PDP.

“Pojedini ljudi sebi daju mnogo na težini. Doktor Borjan je odbornik u skupštini grada postao sa 500 glasova, a ja sa 2.000. Težina onih koji sjede u skupštinskim klupama, uz dužno poštovanje, nije ista. Mi imamo svi svoju težinu i odgovornost. Da li je doktoru Borjanu neko ranije dogovarao specijalizaciju, to ne znam. Ja sigurno nisam. U Bolnici sam raspisivao specijalizacije prema parametru najboljih studenata. Za vrijeme mog mandata dao sam četiri specijalizacije. Specijalizant koji je imao najnižu prosječnu ocjenu bio je sa prosjekom 9.35, a sa najvišim 9.88”, rekao je Mijanović.