Međunarodni naučno-stručni skup o prostornom razvoju u aprilu u Trebinju

17.01.2018.     Vijesti

Aspcijacija  prostornih planera Srbije i Univerzitet u Beogradu – Geografski fakultet sedmi put organizuju naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Lokalna samouprava u planiranju i uređenju prostora i naselja: Geneze i perspektive prostornog razvoja“ 19. i 20. aprila 2018. godine.

Stručnjaci različitih profila prostorni i urbani planeri, arhitekte, geografi, demografi, sociolozi, ekonomisti, stručnjaci iz oblasti životne sredine i mnogi drugi, predstavili bi sektorske i integralne probleme, rasvijetlili zahtjeve aktuelnog momenta u planiranju prostora, elaborirali mogućnosti koje pružaju evropski projekti i fondovi i kakav je njihov uticaj na unapređenje opšteg stanja razvoja, ukazali na strategije i ostale razvojne dokumente važne za integralno planiranje.

Čitav mozaik prostornih i razvojnih problema, na poseban način produbljuje neke postojeće i nameće nove izazove za lokalne zajednice i motivisala je pripremu ovog skupa, navode organizatori.

Cijeneći doprinos velikana koji su temeljili srpsku geografsku školu biće organizovan i naučni skup Memento Jevto Dedijer.

Izvor: elapija.ba