Marko Zvijer: Protiv mene se vodi medijski linč u kome učestvuje i policija

12.02.2021.     Vijesti

Povodom protesta i javne osude građana Bileće  danas se oglasio optuženi za otmicu Dušana Miloševića , Marko Zvijer.

Ne ulazim u sudske odluke, koje poštujem, ali branim svoj integritet. Nisam sin „mafijaša“, „kriminalca“, „ratnog profitera“ i slično, već  potičem iz poštene i radne porodice. Na teret mi se stavlja krivično djelo „PROTIVPRAVNO LIŠENJE SLOBODE“, koje mediji iskorištavaju i zloupotrebljavaju u negativnom kontekstu i pišu: „OTMICA“, „GEPEKOVANJE“… iako sam oslobođen iz istražnog pritvora“, navodi Zvijer.

On tvrdi da je oštećeni Dušan Milošević  potvrdio da ga nije  protivpravno lišio slobode, vozio i maltretirao i dodaje da mediji o tome ne izvještavaju.
Neosnovano, neprovjereno i bez ikakvog dokaza mediji stavljaju moje puno ime i prezime da sam počinio neko krivično djelo, te dezinformišu javnost, i time me stavljaju na osudu sugrađanima“, navodi Marko Zvijer.

On dodaje da je tri dana proveo u pritvoru i da je nakon iskaza svih svjedoka koji su  naveli da on nije počinilac krivičnog djela,  dobio mogućnost da se brani sa slobode.
Nije bilo nikakvog potkupljivanja sudija, niti  ko stoji iza mene, niti me štiti. Nema potrebe da se prijeti meni i mojoj porodici, te da komandir policije PS Bileća kaže da se radi o višestrukim povratnicima za kojima su podnošeni izveštaji o počinjenim krivičnim djelima, jer imam potvrdu od  nadležnog suda da nisam nikad osuđivan ni za kakvo krivično djelo“, kaže Marko Zvijer.

Tvrdi i da se nad njim provodi medijski linč.

U slučaju da medijske kuće ne preprave ili promijene informacije,  obavještavam iste da će pravno odgovarati“, stoji u njegovom saopštenju.

Dodaje da mu se osim medija sveti i policija.

Moje ime i ličnost  je iskoristila policijska stanica Bileća  jer sam bio na sudu sa njima i ovo koriste kao osvetu i odmazdu meni i mojoj porodici ,mogu da dodam da su prebijali svjedoke i tjerali ih da kažu  da sam ja počinio  krivično djelo kako bi mi napakovali i lisili me slobode. Sada je uticaj i Branka Milosevića  koji podiže proteste građana  javno ga pitam gdje je bio on i svi ovi građani  kad je prebijen moj bratstvenik Miodrag Zvijer,kad sam i ja sam prije par godina kao maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede od strane PS Bileca i sa istima vodio sudski spor i dobio , kad su se desili mnogi gori slučajevi od ovoga tad ni policija ni gradjani nisu bili na ulicama „, navodi Zvijer.

Hercegovina press

 

error: Zabranjeno je kopiranje!