Ljubinjski Sds o smjenama u Vodovodu i protestima

03.01.2018.     Vijesti

Povodom posljednjih dešavanja vezanih za smjenu članova Nadzornog odbora JP „Vodovod“ Ljubinje, i tim povodom održanog protesnog skupa u organizaciji predstavnika Mjesnih zajednica i građana iz Ljubinja lokalni Sds izdao je saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Svjedoci smo da problemi u ljubinjskom Vodovodu traju već duži niz godina. Znamo da su česte nestašice vode bile posljedice neodgovornost i nerada onih koji su bili najodgovorniji u ovom preduzeću. SDS kao stranka koja je bila na vlasti snosi, i ne bježi, od svoje odgovornosti za takvo stanje.

Izgleda da ljudi počinju raditi svoj posao tek onda kad postanu svjesni da bi mogli ostati bez njega…

2016 godine suočeni sa tužbom Elektro Hercegovine u iznosu od 200.000 KM zbog dugovanja Vodovoda na ime potrošene električne energije, tadašnji saziv Skupštine predvođen SDS-om, donosi odluku kojom opština Ljubinje preuzima dug Vodovoda na sebe, čime omogućuje Vodovodu da počne normalno funkcionisati. To je prvi i najvažniji korak koji je doveo do toga da danas nema problema u vodosnabdjevanju.

Činjenica je da tokom 2017 godine nije bilo problema u vodosnabdijevanju, da su se određene stvari u preduzeću pokrenule nabolje i da su samim tim rezulati rada direktora Radenka Ćuka, i rukovodstva preduzeća, postali vidljivi.

Zbog tih rezultata odbornici Kluba SDS-a, u lokalnoj Skupštini nisu bili za smjenu članova Nadzornog odbora. Međutim, legitimna i legalna većina koju u ovome trenutku čine SNSD-DNS-PDP i nezavisni odbornik Dragan Milojević, u skladu sa svojim mandatom i zakonskim pravima smjenili su članove Nadzornog odbora, i na tu činjenicu SDS ne može uticati.

Na Protest zbog navedene Odluke, koji su 02.01.2018 godine organizovali predstavnici građana i Mjesnih zajednica iz Ljubinja, odazvali su se odbornici Srpske demokratske stranke. Mišljenja smo da ako vas oni koji su vam dali glasove i manadate, tj građani Ljubinja, pozovu da vas pitaju o vašem radu, onda je nedopustivo da se vi kao odbornik ne pojavite pred njima. A mi, zbog svega što smo radili u prošlosti, i što radimo sada, nemamo razlog da ne stanemo pred te iste građane i ne položimo im račune. Na skupu smo jasno pred svima rekli da naši odbornici, iako u opoziciji, nisu remetilački faktor i da im je interes Ljubinja na prvom mjestu, i istakli da je samo domaćinski rad i odnos prethodne vlasti omogućio da danas možemo razmišljati o zaduženju kako bi realizovali projekate i “Izgradnje sistema za navodnjavanje u Ljubinjskom polju“, ali i „Asfaltiranja naselja Vinogradi“.

Nadamo se da je novonastala situacija, konačno, „otvorila oči“ građanima koji na izborima olako daju svoj glas, onima, koji ih, „vukući za rukav“ pozivaju na rodbinske, kumovske ili komšijske veze, ili im nude novac, i pri tome ne skrivaju da iza svega leži uski lični insteres. Tako dođemo u situaciju da neko sa par desetina glasova počne ucjenjivati, i zbog ličnog interesa zaboravi da je on tu izabran za dobrobit svih građana.

Zato, ubuduće, dragi sugrađani, dobro razmislite da li je ta osoba kojoj dajete glas sposobna da donosi odluke koje će se ticati svih nas, a naročito naše djece.

Hercegovina press