Literarni i likovni konkurs za osnovce: Djeca crtala i pisala svojoj rijeci

23.03.2018.     Vijesti

Helena Brajić učenica 9. razreda područnog odeljenja Lastva OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ dobitnica je prve nagrade na konkursu za najbolji literarni rad na temu „Tebi što pojiš i hraniš besmrtna ljepotice“, koji su raspisale Hidroelektrane na Trebišnjici povodom 50 godina od puštanja u rad hidrocentrale Trebinje 1.

Za najbolji likovni rad na temu „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“ odabran je rad Sergeja Mandića, učenika 3. razreda OŠ „Vuk Karadžić“.

HET je nagradio autore tri najbolja literarna i likovna rada laptop računarima, tabletima i kompletima školske lektire.

Posebnom nagradom, kompletom nastavnih učila u vrijednosti od 300 KM nagrađen je kolektivni likovni rad djece sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Na konkurse povodom jubileja Hidroelektrane na Trebišnjici pristiglo je ukupno 246 radova, od čega 188 likovnih i 58 literarnih učenika trebinjskih osnovnih škola.

Nagrade im je danas uručio Gordan Mišeljić, generalni direktor HET, koji je istakao da je konkurs za osnovce pokazuje samo dio odgovorne politike ovog energetskog preduzeća prema svim građanima Trebinja.

Centralna svečanost obilježavanja 50 godina rada hidrocentrale „Trebinje 1“ biće održana u nedelju, 25. marta, svečanom akademijom u trebinjskom Kulturnom centru i obilaskom brane Grančarevo.

Očekuje se da će u Trebinje doći i najviši funkcioneri RS.

Izvor: Blic