Lambeta: Do jeseni završetak kompletne fasade na novoj bolnici

09.05.2024.     Vijesti

Završeni su grubi građevinski radovi na gradnji nove bolnice u Trebinju, počelo je postavljanje fasade u dijelu poliklinike, a plan je da do jeseni bude završena kompletna fasada, izjavio je Srni direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta.

„Kada je riječ o unutrašnjim radovima, u poliklinici u prizemlju, gdje se nalaze radiologija i dijaliza, pregrađene su sve prostorije, a završene su instalacije za struju i vodu“, rekao je Lambeta.

Lambeta je naveo da se sve odvija planiranom dinamikom, te da su veoma zadovoljni.

Prema njegovim riječima, već se prelazi na dio gdje je angio-sala, te se paralelno sa građevinskim radovima odvija edukacija kadra.

„Kada je riječ o intenzivnoj njezi, koja će u novoj bolnici biti po evropskim standardima, ljekari su već krenuli na edukaciju na Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske, a u narednom periodu će ići u Srbiju, a možda i van granica bivše Jugoslavije“, naveo je Lambeta.

On je najavio da će srednji medicinski kadar na edukaciju otići tokom ljeta, a kad je riječ o angio-sali, početkom juna će ljekari naizmjenično otići na edukaciju na kardiohirurgiju u Banjaluci, što je dogovoreno sa načelnikom ovog odjeljenja Nikolom Šobotom.

„Ljekari će na edukaciji boraviti tri mjeseca, dok će srednji medicinski kadar na edukaciju za angio-salu ići od nove godine. Plan je da kad se dobiju ključevi od nove bolnice naš kadar bude edukovan za rad na novim, najsavremenijim aparatima i u prostoru koji do sad nismo imali“, rekao je Lambeta.

On je naveo da je planirano da Odjeljenje intezivne njege ima 27 kreveta, a angio-sala će imati dva kreveta za koronarnu i centralnu jedinicu nadgledanja.

„To Hercegovina trenutno uopšte nema i nadamo se da ćemo, osim građanima ove regije, moći da pružamo usluge i građanima iz ostatka Republike Srpske“, rekao je Lambeta.

Izgradnja nove bolnice u Trebinju počela je početkom juna prošle godine, a Vlada Republike Srpske u ovaj objekat uložiće 128,5 miliona KM.

Srna

error: Zabranjeno je kopiranje!