Laketa: Migranti koriste imovinu građana kako bi stigli do EU

18.03.2019.     Vijesti

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da migranti, kojih je sve više na području koje operativno pokriva ova uprava, u posljednje vrijeme nerijetko koriste imovinu građana da bi došli do granice Evropske unije.

Laketa je apelovao na građane da povedu računa o bezbjednosti imovine koju posjeduju u neposrednoj blizu državne granice, posebno prema Crnoj Gori, odakle migranti najčešće dolaze na područje Hercegovine.

„Građani ne treba da svoja vozila ostavljaju otključana, ali ni imovinu koju ne koriste, iako mi redovno obilazimo cijelo pogranično područje“, dodao je Laketa.

On je istakao da pripadnici ove uprave adekvatno odgovaraju migrantskoj krizi, a da migrante koje uhapse, u saradnji sa Graničnom policijom i Službom za poslove sa strancima, dalje sprovode po zakonskoj proceduri.

„Evidentan je priliv migranata, čije kretanje zavisi od njihove organizacije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske su dobro organizovani i sposobni da odgovori ovom problemu“, istakao je Laketa.

Prema njegovim riječima, situacija nije alarmantna, ali će policija pojačati aktivnosti po ovom pitanju.

Govoreći o stanju bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje, Laketa je rekao da je ono na zadovoljavajućem nivou.

Srna