Kusturica za Hercegovina press: Na ljeto počinje gradnja novih bioskopskih sala

26.03.2017.     Vijesti

Mjesec dana sarađuju Emir Kustrurica i Kulturni centar u Trebinju. Isto toliko se  u renoviranoj bioskopskoj  sali prikazuju najnovija filmska ostvarenja.   

Foto: Hercegovina press

Početkom iduće godine, Trebinje bi trebalo da dobije još dvije sale.

“U toku je izrada glavnog projekta i trebalo bi da do polovine maja stigne u završnu fazu. Zatim slijedi potpisivanje ugovora i u toku ljeta izgradnja dvije nove sale”,  kaže  za Hercegovinapress.com,  proslavljeni režiser Emir Kustturica.

Iygradnju novih objekata, vrijedan  finansiraće Privredno društvo “Lotika”, dok će u projekat multipleksa Kulturni centar „investirati“ svoju bioskopsku salu, uz preuzimanje obaveze održavanja sva tri objekta. Prema procjenama investitora izgradnja i opremanje će koštati 1.200.000 maraka.

“Dvije sale koje cemo izgraditi bi trebalo da budu dio jedinstvenog multipleksa jer se filmovi jedino tako danas i prikazuju,tačnije ideja jedne sale nije više nigdje prisutna kao aktivni svakodnevni bisokop u kome se prikazuje veći broj filmova .To sve zbog rizika da filmovi koji su manje gledani budu u krugu onih koji privlace veci broj gledalaca”, kaže Kusturica.

Dviije nove sale po postojećem projektu bi trebalo da imaju svaka po sto gledalaca, što bi dovelo do novog kapaciteta multipleksa sa 200 na 400 mjesta.

Kusturica je za Hercegovinapress.com potvrdio da razmišlja dap o izgradnji sala koja će trajati između šest i osam mjeseci u novim objektima zaživi i novi festival dokumentarnog filma.

Hercegovina press