KULJIĆ: SRPSKOM NARODU JE DOSTA SVAĐE, PREVIRANJA I PODMETANJA, SRPSKOM NARODU TREBA MIR, STABILNOST I EKONOMSKI RAZVOJ

28.09.2022.     Vijesti

Nosilac liste koalicije Socijalistička partija Petar Đokić- NDP-SNP za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 9 Ognjen Kuljić rekao je da se Nevesinje večeras opredijelilo da podrži Socijalističku partiju i njihove ideje, program i viziju razvoja Republike Srpske.

Kuljić je na tribini koja je održana pred punom sportskom dvoranom „Nevesinjka“ poručio da narod prepoznaje rad i napore socijalista i da su sigurni u podršku na izborima.

„Moramo se okrenuti čovjeku, privrednom i ekonomskom razvoju Republike Srpske, a socijalisti kroz svoje djelovanje u institucijama Srpske to i čine. Ono što se trenutno dešava na području Nevesinja jesu kapitalne investicije koje daju nadu u bolje sutra za građane Nevesinja, Hercegovine i Republike Srpske. Samo na prostoru Nevesinja imamo preko milijardu ugovorenih investicija koje se odnose prije svega na energetski sektor i sigurno ćemo se zalagati da se ti projekti realizuju i u punom kapacitetu zažive na području Nevesinja“, rekao je Kuljić.

Kuljić ponavlja da su sigurni u jedan mandat iz IZ 9 u Narodnoj skupštini, ali da im je cilj i da imaju predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH jer smatraju da „niko bolje ne može na tome mjestu braniti interese Republike Srpske od socijalista“.

„Naša puna podrška ide kandidatu za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku i kandidatkinji za srpskog člana Predsjedništva BiH Željki Cvijanović“, poručo je Kuljić.

Kuljić je rekao da socijalisti izbore očekuju čista srca i svijetla obraza.

„Ne želimo svoje političke poene da skupljamo na blaćenju drugih jer to ne nosi ništa dobro. Srpskom narodu je dosta svađe i previranja. Srpskom narodu je dosta podmetanja. Srpskom narodu treba politika mira i stabilnosti. Srpskom narodu treba politika privrednog i ekonomskog razvoja. Srpskom narodu treba politika koju zastupa SP i za koju ću se ja boriti kao budući narodni poslanik“, poručio je Kuljić što su Nevesinjci gromoglasno podržali.

Kuljić kaže da je sve što su ranije pričali ili realizovano ili u fazi realizacije.

„I ova sportska dvorana, Dom kulture, obrazovni objekti, sportski objekti, škole, vrtići, muzička škola, saobraćajna infrastruktura, vodovod, prečistač Alagovac. Sve su to projekti koji su bili u programu SP-a i koje smo realizovali u prethodnom periodu“, rekao je Kuljić zahvalivši se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su uputili u Nevesinje pomoć od 3 miliona evra i koji se koriste kroz brojne projekte koje je koalicija u Nevesinju izabrala.

Kuljić kaže da je veoma važno da se spomene energetski sektor na čijem čelu je predsjednik SP-a Petar Đokić.

„Danas samo vidite koliko je važno biti energetski nezavisan. Danas je megavat sat električne energije na tržištu od 650 evra, a u zimskom periodu preko 1000 evra. Danas mi ne da zavisimo od toga već spremamo nove kilovat sate koje možemo da izvezemo, a samo na području opštine Nevesinje u toku su investicije preko jedne milijarde maraka prije svega zahvaljujući Đokiću i odgovornom odnosu u sektoru energetike koji imamo“, rekao je Kuljić.

Rekao je da je važno da je Hidroelektrana Dabar sa kompletnim Gornjim horizontima vrijednosti preko 550 miliona maraka i da se realizuje pored brojnih opstrukcija.

„Ono oko čega nema kompromisa i oko čega morao imati kompletni politički konsenzus na lokalnom nivou jeste da sjedište Gornjih horizonata mora biti u Nevesinju jer u Nevesinju pripada najveća teritorija koju plavi“, rekao je Kuljić i dodao da je tu i Vjetropark Grebak koji je bio osporavan.

„Predsjednik Đokić je pored svega prepoznao važnost ovoga projekta i šta to znači za Nevesinje. Vrijednost projekta je 180 miliona i instalisane snage 66 megavata. Tu je solarni park gdje se već čisti teren. Svi ti projekti sa sobom nose benefite a najveći benefit će imati Nevesinje zavismo od proizvodnje električne energije imaće dobit kroz koncesiju i  koncesionu rentu do 2 miliona maraka. Ono za što ćemo se zalagati je da sve jedna marka od toga ide za otvaranje novih radnih mjesta jer smatramo da je to jedini garant opstanka stanovništva na ovim prostorima“, poručio je Kuljić.

Pozvao je Nevesinjce da daju podršku socijalistima na svim nivoima vlasti i da podrže Dodika i Cvijanović jer je to jedina ispravna odluka.

Podršku kandidatima dao je predsjednik SP-a Petar Đokić rekavši da su već sada sigurni da su nadmašili očekivanja sa početka kampanje, da imaju siguran jedan mandat, a možda i više.

„Najvažnije je da je Socijalistička partija privržena Nevesinju i da smo u prethodnim godinama marljivo radili i sa rukovodstvom i kao Vlada i ja lično da pomognemo razvoju ovoga kraja. Ponosan sam na činjenicu da u Hercegovinu i Nevesinju razvijamo velike energetske projekte“, rekao je Đokić i dodao d su u Nevesinju aktuelni investicijski projekti ogromne vrijednosti.

„Samo od tih projekata će opština Nevesinje kada se oni završe, a mogu se završiti u narednih pet godina, imati prihode direktno u budžet od koncesionih naknada preko 8 miliona marak. To će biti  izvanredan podstrek razvoju opštine i da će biti najbolje iskorišteno.

Đokić kaže da žele podsticati i druge segmente života u cijeloj RS, graditi i razvijati Srpsku.

„Prethodnih godina smo bili tome jako posvećeni kao partija sa odgovornom i umjerenom politikom i smatram da smo time doprinijeli stabilnosti Srpske i jačanju njenih institucija i  njenoj zaštiti i to ćemo činiti i u narednom periodu“, kaže Đokić.

Đokić kaže da očekuju podršku građana da bi nastavili graditi Republiku Srpsku i da ona bude bolja.

Đokić kaže da je prethodnih godina mnogo radio na onome što je prije nekoliko godina obećao u Nevesinju.

„U Hercegovini postoji nešto što je prednost ovoga prostora. Ima dosta sunca i dosta vode i vjetra. To je ono što je potrebno iskoristiti da se pokrene nova promjena. Zato smo radili na tome da dobijeno Vjetroelektranu Grebak koji će Nevesinju dati novu formu i važnost i koji će vama značiti“, rekao je Đokić.

Kaže da su nastavljeni radovi na Hidroelektrani Dabar i da će i to biti završeno u narednih pet godina. Počeli su radovi, kaže i na vjetroelektrani u Nevesinjskom polju.

„Pokrenut je i projekt izgradnje nove solarne elektrane u Nevesinju. To je novih milijardu maraka investicije i to je 2 milijarde investicija. Nevesinje će biti preporođeno. Postoji interes i za dalje, za još dvije vjetroelektrane. Vjerujem da će i ti projekti biti realizovani u narednih pet godina“, rekao je Đokić dodajući da će Nevesinje biti sa ovim promijenjeno i da će imati od koncesija 8 miliona maraka koji će se iskoristiti najbolje.

Ovaj novac će sa sobom vući nove investicije, kaže Đokić.

Poručio je da se neće priča o energetskom razvoju svesti samo na Nevesinje, već da se ide i na Bileću, Gacko, Berkoviće, Trebinje.

Đokić je poručio da će se raditi na svim segmentima života i da su naredne godine godine razvoja Srpske, ali i godine kada će Srpska graditi nova prijateljstva u svijetu.

Kandidat Rajko Ćapin je govorio o istoriji SP-a i uspjesima i privrženosti partije Srpskoj te pozvao građane da glasaju za kandidate sa liste koji su svi od reda pošteni ljudi.

error: Zabranjeno je kopiranje!