Kota konstruction gradi zgradu za mlade bračne parove

05.02.2019.     Nekretnine

Zgradu za mlade bračne parove gradiće trebinjska firma Kota konstruction koja je putem javnog nadmetanja ponudila cijenu od 1250 KM sa PDV- om po metru kvadratnom saznaje  Hercegovina press.

Zgrada će se graditi u Zasad polju, a uslov investitoru je da rok gradnje ne traje više od dvije godine.

Gradska uprava je u ovaj projekat ušla  kako bi pomogla mladima koji osnivaju porodicu.

Starosna  granica za mlade bračne parove je sa  ranijih 32  povećana na 38 godina, jer se na prvi poziv javilo dosta zaintersovanih mladih parova koji su prelazili starosnu granicu. Po novim uslovima javnog poziva, samo jedan bračni drug mora imati prebivalište u Trebinju u posljednjih pet godina

Rok otplate kredita za mlade, bez obzira na površinu stana, da li će biti dvosoban ili jednosoban je do 25 godina, po izboru kupca, a planirana je gradnja oko 40 stanova.

Uz lokaciju za buduću zgradu za mlade bračne parove u Zasad polju već je počela izgradnja zgrade za izbjegle i raseljene čime će biti raspušteni kolektivni centri u Trebinju , a u novoj zgradi krov nad glavom naći će i socijalni slučajevi. Za zgradu je Grad obezbijedio zemljište i infrastrukturu, a objekat vrijedan oko 1,8 miliona KM gradi se u saradnji sa Ministarstvom za izbjegle i raseljenje, odnosno Vladom Republike Srpske.

Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!