Košarac i Branković o organizaciji petog Samita energetike u Trebinju

20.02.2024.     Vijesti

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Кošarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom SET-a Aleksandrom Brankovićem o organizaciji jubilarnog, petog Samita energetike Trebinje (SET).

Кošarac je istakao da je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sa ponosom i ove godine, kao i svih prethodnih, porkovitelj ovog regionalnog događaja, koji je postao brend Trebinja, Hercegovine i Srpske.

“SET je u domaćim, regionalnim i evropskim okvirima postao prepoznatljivo mjesto za diskusiju o razvoju i budućnosti energetskog sektora, trendovima u ovoj oblasti, sa posebnim fokusom na obnovljive izvore energije”, naveo je Кošarac na svom Instagramu.

On je poručio da energetski sektor u Srpskoj bilježi impozantne rezultate zahvaljujući odgovornim politika institucija Srpske, koje ulažu ogromne napore za unapređenjem legislative i uslova za dalji razvoj i unapređenje ove oblasti.

“SET i Balkan Solar Samit pozicionirali su Srpsku kao dobru adresu za razgovor i razmjenu iskustava u energetskom sektoru”, istakao je Кošarac.

Direktor Samita, Aleksandar Branković zahvalio je na dosadašnjoj podršci Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

„Nadam se da ćemo nastaviti uspješnu saradnju i da će Ministarstvo i dalje biti jedan od ključnih pokrovitelja Samita energetike Trebinje“, kazao je Branković.

error: Zabranjeno je kopiranje!