KOPAČ: Dobro je da se investira

20.05.2021.     Energetika
Energija iz svih energetskih izvora dobro je došla, samo ukoliko ne predstavlja problem ekologiji, odnosno životnoj sredini, zaključeno je na sastanku direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića i njegovih saradnika sa ministrom energetike i rudarstva RS Petra Đokića i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, kao i ministrom Crne Gore za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem, te predstavnikom Vlade Sjeverne Makedonije i direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Jugoistočne Evrope Janezom Kopačem.

Kopač je izjavio da podržava projekat izgradnje HE Buk Bijela ukoliko je on urađen uz procjenu uticaja na životnu sredinu.

Ako je procjena utjecaja na okoliš u redu, odnosno, ako je investicija planirana u skladu sa procjenom uticaja na okoliš – naravno da je dobro došla, a sad, ovi pravni problem o tome ko je nadležan, ja se u to ne mogu mešati jer to nije stvar Sekretarijata. Inače, hvala bogu da se investira”, kazao je Kopač nakon sastanka.

Ministar za kapitalne investicije u Vladi Crne Gore Mladen  Bojanić dodao je da je i njega interesovalo stanje projekta Buk – Bijela, jer je, kako kaže, interes crnogorske javnosti o tome dosta veliki.

Na sastanku se razgovaralo i o Jonsko-jadranskom gasovodu koji treba da prođe od Albanije, preko Crne Gore, do Hrvatske.

 

error: Zabranjeno je kopiranje!