Koncert povodom 130 godina crkvenog hora „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“

21.01.2023.     Vijesti
Crkveni hor „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ održaće u nedjelju, 22. januara, u Trebinju koncert duhovne i svjetovne muzike povodom 130 godina postojanja, najavili su organizatori.

Koncert hora koji djeluje pri Sabornom Hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju biće održan po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Dimitrija, u organizaciji Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i grada Trebinje, uz tehničku podršku Kulturnog centra Trebinje.

„Zahtjevnim programom, koji će posjetioce provesti kroz vijekove, dirigovaće Jovana Marić, magistar crkvene horske muzike“, naveli su iz Kulturnog centra Trebinje.

U toku ovog za Trebinje izuzetno važnog kulturnog događaja biće uručene spomenice i zahvalnice svim ljudima koji su dali nesebičan doprinos za rad i opstanak tog ansambla.

Koncert će početi u 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, a ulaz je besplatan.

Crkveni hor Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški kroz svoju bogatu istoriju dao je nemjerljiv značaj očuvanju pravoslavne duhovne muzike i kulture na ovim prostorima.

Primarna djelatnost hora je učešće na bogosluženjima, ali održavaju i koncerte i učestvuju na raznim kulturnim događajima i festivalima.

error: Zabranjeno je kopiranje!