Konačno stiže novo sanitetsko vozilo i oprema za trebinjski Dom zdravlja

31.03.2017.     Vijesti

Problem sa voznim parkom Hitne pomoći i Doma zdravlja u Trebinju stara je tema.  Posjeduju dva sanitetska vozila  koja su prešla  na stotine hiljada kilometara, neuslovna i za pacijente i  za ljekare. Krajem iduće nedelje,  u Dom zdravlja Trebinje stiže  novo sanitetsko vozilo, Volkswagen iz 2017. godine,  opremljeno sa najmodernijom  medicinskom opremom potvrdila je za Hercegovinapress.com  direktor ove ustanove dr Branka Drašković.

Foto: Ilustracija

Vozilo je  vrijedno  134.000 KM, a uz njega dolazi i sva oprema koju posjeduje intenzivna njega, odnosno, ekg, defibrilator, respirator, monitor za praćenje vitalnih funkcija.

“Osoblje će uz zaduživanje opreme imati i obuku kako se ona koristi jer ovakvo vozilo i opremu posjeduju samo veći centri poput, Banjluke ili  Podgorice”, kaže šef Hitne pomoći Saša  Borjan.

On dodaje da će vozilo će imati i radio uređaj, kako bi tim Hitne pomoći bio  dostupan  pacijentima  na svim mjestima u kojima nema signala mobilne telefonije poput udaljenih sela na Zubcima, u Trebinjskoj šumi, Popovom polju…

Foto: Ilustracija

Svi pozivi prema Hitnoj pomoći ubuduće će se snimati

Hercegovina press