Kome treba Biro za zapošljavanje ?

11.03.2017.     Kolumne

Biro za zapošljavanje već odavno je izgubio svoju funkciju, te osim što služi da bi politički zbrinuo svoje poslušnike, drugu ulogu nema.

Ustvari, ima.Nametnuo je nezaposlenim licima obavezu da se prijavljuju jednom mjesečno u tačno određeno vrijeme, inače će biti skinuti sa evidencije.Vodeći se parolom da nada posljednja umire, armija nezaposlenih revnosno stoje u redu sa knjižicam u ruci , a nije rijedak slučaj da ih strog glas službenice upozorava da su zakasnili jedan dan i da im se to više neće tolerisati.

Foto:Ilustracija

Na spisku biroa samo se godinama nižu brojke od nekvalifikovanih do lica s doktorskom titulom, ali veća mogućnost je da će ih „pogoditi“ sedmica na lotu nego da će dobiti posao preko ove ustanove.

Posao zaposlenih službenike sveo se na vođenje evidencije -koliko godina ko nestrpljivo čeka na zaposlenje , kako bi taj papir posle priložili uz dokumentaciju prilikom prijeve na konkurs koji su, ponovo, sami pronašli.

Ipak, za pohvalu je što zaposleni u biroima po dvadeset i više godina gledaju jedna te ista lica koja svakodnevno „dosađuju“ s istim pitanjem „ima li šta za mene“?
Hercegovina press

error: Zabranjeno je kopiranje!