„KOLICA NISU PREPREKA, VEĆ PRILIKA“ Milica živi punim plućima, otkriva šta joj je pomoglo nakon TEŠKE POVREDE

02.12.2020.     Vijesti

Milica Ijačić (29) već je deceniju u invalidskim kolicima, a nakon teške povrede uspjela je da postane odbornica, student, sportista, fotograf. Od nedavno ima i stalno zaposlenje.

Prema nepotvrđenim rezultatima lokalnih izbora, Milica će i u novom sazivu Skupštine grada biti jedna od rijetkih pripadnica ljepšeg pola koja će donositi odluke o najvažnijim pitanjima u Trebinju. Ponovo je kao kandidat SNSD, čija je odbornica bila i protekle četiri godine, dobila dovoljno povjerenja sugrađana da zastupa njihove interese. Ona za Srpskainfo  kaže da će to i dalje, prvenstveno, biti rješavanje problema osoba s invaliditetom.

Snovi

Milica ističe da je teška povreda koja je odvela u invalidska kolica u jednom periodu zaustavila njene mladalačke snove, ali ih nije prekinula.

– Povrijedila sam se sa 19 godina. Te godine su, negjde, prekretnica u životu svakog mladog čovjeka. Trebala sam upisati fakultet, desila se teška povreda i potpuno drugi slijed događaja, liječenje, oporavak. Imala sam sreću da mi Udruženje amputiraca u Trebinju da priliku da počnem raditi u ovom udruženju, ubrzo nakon oporavka od povrede. To je  velika stvar za osobu s invaliditetom, da izađe iz kuće i bude aktivan član društva. – sjeća se ova devojka početaka novog života.

error: Zabranjeno je kopiranje!