Jedan morao skočiti u more: Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu

09.02.2019.     Vijesti

Trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas oko 14 časova na splitskoj Rivi.

Dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Incident je Hini službeno potvrdila policija, koja je dojavu o napadu dobila u 13.40 sati, kada su petorica mladića napali trojicu igrača Vaterpolo kluba Crvena Zvezda.

Beogradski mediji javljaju da se igrači „Zvezde“ vraćaju u Beograd, i da je utakmica otkazana.

Kako se navodi, vaterpolisti Zvezde u klupskim obilježjima napadnuti su na splitskoj rivi, trojica su pobjegla, a jedan je zbog nekoliko udarca čak morao da skače u more u bijegu. Splitska policija saopštila je vaterpolista poslije udraca odbio ljekarsku pomoć.

„Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo  pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniocima  i provodi kriminalističko istraživanje“, rekla  je Željka Radošević iz splitske policije.

Nezvanično  napad je  bio iznenadan. Vaterpolisti su prije napada šetali Rivom i izgleda kako je lokalnim mladićima zasmetalo to što su svi bili odjeveni u majice svog kluba. Vaterpolisti Crvene zvezde večeras na poljudskom bazenu trebalo je da igraju utakmicu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi s Mornarom.

Bljesak, Nezavisne