Izgradnja novog Odjeljenja onkologije u Trebinju značajna za čitavu Hercegovinu

15.01.2020.     Vijesti

Medicinsko osoblje Službe za onkologiju i zdravstveni radnici Bolnice Trebinje pokrenuli su inicijativu za gradnju novog odjeljenja, jer su sadašnje prostorije neadekvatne i neuslovne.

Direktorica Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović rekla je da je formiran inicijativni odbor za izgradnju novog onkološkog odjeljenja, a inicijativa je upućena resornom ministarstvu.

– Izgradnja novog objekta predviđena je u projektu rekonstrukcije trebinjske bolnice – dodala je Miljanović.

Načelnik Službe za onkologiju Mirko Кolak istakao je da je broj oboljelih osoba od malignih bolesti svakodnevno u porastu.

– Postojeće odjeljenje nalazi se u podrumskim prostorijama i radi samo u jednoj smjeni, a nakon toga pacijente moramo smještati po drugim bolničkim odjeljenjima što nam dodatno pravi veliki problem, jer ova vrsta liječenja zahtijeva multidiciplinarni pristup – pojasnio je Кolak.

On je dodao da je u prošloj godini zabilježeno 1.500 hospitalizacija i oko 2.000 ambulantnih pregleda, sa velikim brojem terapija i hiruških zahvata, tako da je neophodno odjeljenje koje će raditi 24 časa.

– Oko 80 pacijenata iz Nevesinja liječilo se protekle godine na ovom Odjeljenju, pa koristim priliku da uputim apel lokalnoj zajednici i svim ljudima dobre volje da daju svoj doprinos za gradnju novog onkološkog odjeljenja, kako bi oboljeli od ove teške bolesti imali adekvatno liječenje – naglasio je Кolak.

Račun posebnih namjena za izgradnju Odjeljenja onkologije u Trebinju otvoren je u UniCredit Bank Banja Luka –broj računa je 5517902222327883.

error: Zabranjeno je kopiranje!