Izgradnja gradske pijace u Gacku 2022. godine

26.09.2021.     Privreda
Jedan od projekata koje Opština Gacko planira da realizuje je i izgradnja i izmještanje gradske pijace. Projekat je urađen, a izgradnja modernog i reprezentativnog objekta sa pratećim sadržajima Opština planira graditi naredne godine.
Objekat pijace koji je predviđen projektom, zadovoljavaće sve tehničke i sanitarne uslove, što sada nije slučaj, saopšteno je na gradskom sajtu.
– Pijaca kakvu sada imao nije dobro pozicionirana, a ne zadovoljava ni sanitarne ni tehničke uslove. Mi smo odlučili da je izmjestimo. Postoje od ranije projekat i opštinska lokacija, a obezbijeđeni su svi potrebni uslovi. Ono što čekamo su rezultati i odobrenje sredstava Evropskog fonda na koji smo aplicirali, a preko kojeg možemo dobiti 200.000 KM za ovaj projekat. Nadam se da ćemo dobiti ova sredstva, budući da imamo sve preduslove koji se traže. Početkom oktobra imaćemo preciznu informaciju o tome. Radićemo reprezentativnu pijacu sa svim pratećim objektima, parkingom za kamionsku prodaju, zatvorenu prodaju, dio prilagođen prodaji mlijeka i mliječnih proizvoda. Imamo sve preduslove definisane projektom i nadamo se da ćemo dobiti značajna sredstva, uskoro ćemo imati informaciju o tome – rekao je načelnik Ognjen Milinković, ističući da će iz tih razloga radovi sačekati iduću građevinsku sezonu.

ekapija BiH

error: Zabranjeno je kopiranje!