Imenovani novi ministri u Vladi Srpske

14.03.2023.     Vijesti

Vlada Republike Srpske je kompletirana. Fotelje preostala tri ministarstva su popunjene. Cilj je što više turista dovesti u Srpsku, kaže Denis Šulić. Među prioritetima u resoru trgovine i turizma jesu i kontrole cijena.

„Sa Inspektoratom da pojačamo dodatne kontorle prema tržnim centrima da vidimo da li se poštuju marže na osnovne životne namirnice. Jedna vrsta receptivnog turizma je nedostatak Republike Srpske, a to je da dogovoramo sa našim turističkim agencijama da oni uzmu učešće da prave aranžmane za građane koji ne žive u Republici Srpskoj da dolaze u Srpsku, da vidimo način kako da njima pomognemo u toj djelatnosti“, rekao je ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Borci već mjesecima izlaze u javnost sa svojim zahtjevima i čekaju na novog ministra. Ništa bitno nije propušteno i ispoštovani su svi rokovi, poručuje Danijel Egić. Fokus u ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite će biti na boračkoj populaciji.

„Mislim da najviše problema ima među boračkom populacijom i da ću tu da posvetim najviše pažnje. Međutim, ne znači da ako su penzioneri i druge kategorije koji riješavaju svoje statuse kroz ovo ministarstvo da neće imati moju pažnju, ali ipak mislim da trenutno ima najviše problema među boračkom populacijom“, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić.

U Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport pažnju su usmjerili na finansije.

„Već su neki temelji postavljeni. Mi ćemo ići sada da proširimo to, da nađemo najpovoljnije i najbolje načine za finansiranje i svim sportskim udruženjima i svim onima koji imaju pravo na isto“, rekla je ministar za porodicu, omladinu i sport Selma Čabrić.

Od 21. decembra, kada je Vlada izabrana, kabinet su napustila dva ministra, a nakon toga je Sevlid Hurtić ministarsku fotelju u Banjaluci zamijenio onom u Sarajevu.

Premijer je tokom skupštinskog zasjedanja poručio da su novi ministri predloženi nakon sveobuhvatnih konsultacija, ističući da je izbor ministara rađen kako bi se zadovoljila i nacionalna kvota u Vladi Republike Srpske.

ATV

error: Zabranjeno je kopiranje!