Imate li ideju? Raspisan konkurs za izradu suvenira Grada Trebinja

21.03.2017.     Vijesti

Turistička organizacija  Trebinja raspisala je javni konkurs za izradu suvenira ovog grada, a predviđeno je da nagrada za najbolji suvenir iznosi 1.000 KM.  U obavještenju iz TO navodi se da suvenir treba da bude odraz tradicije, kulturno-istorijske i materijalne baštine, te da izražava autentične prirodne i turističke vrijednosti i atraktivnosti grada Trebinja.

„Suvenir treba da bude izrađen od materijala prema ideji autora, sa opisom izrade, veličine, boje i materijala od kojeg će se proizvoditi“, navode u TO i napominju da je poželjno da se za izradu suvenira koriste autohtoni materijali, odnosno oni koji su prepoznatljivi za grad Trebinje.

Mogu se raditi tradicionalni suveniri – ručni radovi, ukrasni i upotrebni predmeti od papira, tekstila, keramike, drveta, plastike, slame, odjevni predmeti, vez, tkani predmeti, zatim urbani suveniri – razglednice, okviri za fotografije, privjesci, podmetači za čaše, magneti, markeri za knjige, kao i drugi upotrebni ili ukrasni predmeti – flaše, šolje, replike gradskih zdanja.

U obzir dolaze i ostali predmeti ili radovi koji uključuju nove tehnologije-multimedija.

Prijedloge treba dostaviti u roku od 45 dana od dana objave na veb stranici Javne ustanove TO grada Trebinja.

Prijave se mogu dostaviti lično u prostorije TO /Marin dvor/, Turističkog informativnog centra /Dučićeva ulica, pod Platanima/ ili poštom na adresu: JU Turistička organizacija Grada Trebinja, Preobraženska bb /Marin dvor/, 89101 Trebinje.

Ukoliko Komisija za izbor suvenira grada Trebinja utvrdi da je kvalitet pristiglih radova zadovoljavajući, donijeće odluku o dodjeli novčane nagrade za najbolji suvenir u iznosu od 1.000 KM, a za one koji uđu u uži krug robne i materijalne nagrade.

izvor: Srna