HET u rekonstrukciju bazena ulaže 180 hiljada maraka

24.03.2017.     Vijesti

Na olimpijskom bazenu “Banje” u Trebinju od 1. juna biće stvoreni svi uslovi za noćno kupanje, što je novina u Hercegovini, a u potpunu rekonstrukciju ovog i bazena u Bregovima preduzeće “Hidroelektrane” na Trebišnjici /HET/ uložiće 180.000 KM, rekao je Srni Zoran Čučković, direktor Javne ustanove “Bazeni” Trebinje.

Foto: Ilustracaija

Ovo su jedini bazeni na području istočne Hercegovine tako da u ljetnim mjesecima okupljaju veliki broj posjetilaca iz regije.

Čučković kaže da će uvođenje noćnog plivanja obradovati posebno mlade, napominjući da je već u toku izrada nove napojne mreže za noćno kupanje, te da će unutar bazena biti postavljeno 36 reflektora.

On je dodao će Olimpijski bazen u potpunosti dobiti novi izgled, biće funkcionalniji i bezbjedniji, kupači će imati poseban ugođaj, a plivači bolje uslove za rad.

Čučković kaže da je već završena spoljašnja rasvjeta i da je u toku rekonstrukcija elektroinstalicija koje su bile potpuno devastirane, napominjući da u takvom stanju bazen ne bi mogao da bude pušten u rad.

“Uništene su u potpunosti i vodovodne instalacije na bazenu, tako da je u toku i njihova rekonstrukcija, kao i muškog i ženskog toaleta koji su bili neupotrebljivi”, naveo je Čučković.

Uporedo sa rekonstrukcijom Olimpijskog bazena, uređuje se i bazen u Bregovima gdje je već završeno 80 odsto njegove istočne strane, a počela je i rekonstrukcija dječijih i sportskih igrališta koja se tu nalaze.

         Foto: Ilustracija

Čučković je najavio da će uskoro početi kompletno čišćenje bazena, prvi put nakon 20 godina.

“Vodenim pumpama biće ispražnjen mali dio vode pri dnu bazena i bagerima ćemo ga očistiti. Nakon toga, dno bazena ćemo čistiti mašinama, uz pomoć civilnih zaštita grada i HET-a, ali i svih ljudi koji žele da učestvuju u akciji, jer je riječ o velikoj površini”, kaže Čučković.

On je dodao da će biti rekonstruisan i toalet koji nije u funkciji već godinama.

U Trebinju je u toku i izgradnja zatvorenog bazena, a prvi kupači očekuju se već naredne godine.

izvor: Srna