Hercegovački plodovi Mediterana 30. septembra i 1. oktobra u Stocu

17.09.2022.     Privreda
Sajamska manifestacija Hercegovački plodovi Mediterana biće održana 30. septembra i 1. oktobra u sportskoj dvorani u Stocu.

Hercegovački plodovi Mediterana od samog početka za cilj imaju učiniti vidljivima i dostupnima kupcu plodove mukotrpnog rada, koji traje kroz cijelu godinu. Tako će posjetioci sajma moći kušati prerađevine od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala.

Prema programu, u petak, 30. 09. u 11 sati sajamska manifestacija počinje otvaranjem uljare na Crnićima u zgradi zadruge, dok je svečano otvaranje sajma predviđeno u 14 sati. Sajam će za posjetioce biti otvoren od 12 do 18 sati.
Kao i prethodnih godina, u sklopu sajma održat će se stručno predavanje o maslinarstvu s početkom u 13,30 sati.

U subotu će biti upriličena dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima u 14.30 sati, najavili su organizatori.
Osim izlagača iz Hercegovine i cijele BiH, tu si i izlagači iz Hrvatske i Crne Gore. Organizator je zajedno s drugim organizacijama, stvorio pretpostavku kako bi u ovom dijelu Hercegovine mogla zaživjeti simbioza naših
poljoprivrednika i turističkih organizacija kroz agroturizam.
Sajam je organiziran kako bi bio zanimljiv svim generacijama. Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih artikala s našeg područja, ali i susjednih država. Za mlade je spremna, pored ostaloga, kvalitetna ponuda zabave uz koncerte, a za najmlađe nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac, naveli su organizatori.

Organizatori Sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.

Poslovne novine

error: Zabranjeno je kopiranje!