Haotična situacija – migranti se razbježali, policija ih hvata – na terenu i specijalci

18.05.2018.     Vijesti

Autobusi sa migrantima koji su jutros krenuli iz Sarajeva ka izbjegličkom centru Selakovac u Mostaru su naredbom komesara MUP-a HNK zaustavljei u blizini Konjica.

Vlada HNK navodno je jutros donijela odluku da se izbjeglice vrate u Sarajevo. Konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područje HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenisati Specijalna jedinica MUP-a.

Nekoliko migranata pobjeglo je na Ivan Sedlu, a policija je uspjela uhvatiti dvojicu, doznaje portal Bljesak.info. Prema nekim informacijama, pobjeglo je šest muškaraca dok su čekali razvoj situacije na Ivan Sedlu. Naime, autobusi s migrantima, danas su zaustavljeni na putu za Mostar, a situacija je prilično kaotična jer se ne zna tko je donio odluku da se spriječi dolazak migranata u Izbjeglički centar u Salakovcu.

U Ivan sedlo stiglo je desatak vozila spacijalne policije iz Sarajeva, javlja  ATV.

S jedne strane tunela se nalaze policajci MUP-a HNK koji imaju naredbu da spriječe prolazak konvoja na područje koje kontrolišu, dok se s druge nalaze i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo koji, prema nezvaničnim informacijama,  imaju zadatak da konvoj sprovedu do odredišta u Salakovcu.

Hercegovina press, Avaz, Bljesak